Политика

Порошенко верит, что украинцы поддержат мобилизацию

13 января 2015 21:25

Об этом Президент Украины сказал в своем обращении в связи с трагедией под Волновахой.

Сьогоднішня страшна трагедія під Волновахою належить до таких подій, які навіть за суворими мірками теперішніх часів вирізняються своєю жорстокістю. Від яких холодіє душа.

Терористи з так званої ДНР завдали ракетного удару по автобусу з мирними громадянами.

Нелюди, для яких крім знецінених рублів, нема більше нічого святого, навмисне вбили десятьох мирних громадян, серед них - і чотирнадцятирічну дівчинку. Ще 16 жінок та чоловіків - поранені, всі вони - цивільні особи.

Ці смерті – на совісті об'єднаної деенерівсько-еленерівської банди та тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується; хто її озброює, муштрує та надихає на криваві злочини.

А наші воїни здатні дати гідну відсіч. І ті, хто сьогодні знову  штурмував Донецький аеропорт, відчули це на власних шкурах.

 Будучи прихильниками миру, ми готові боронити свою землю. З вересня минулого року, за час поки нам вдалося зупинити активні бойові дії, ми наростили м'язи. Щотижня передаємо у війська сотні одиниць зброї та військової техніки, як нової, так і відремонтованої.

Завтра я підпишу указ про чергову хвилю мобілізації. Впевнений, що український народ підтримає це рішення, і мобілізацію буде проведено успішно.

У зв язку з терористичною атакою ми змушені ще більше посилити обмеження на пересування через лінію, за якою знаходяться підконтрольні бойовикам райони Донбасу.

А зведення фортифікаційних споруд, які захищають від можливої контратаки з боку бойовиків – майже завершено.

Однак я залишаюся прихильником мирного врегулювання на Донбасі - в рамках мого Мирного плану і Мінських домовленостей. Робив, роблю і робитиму для цього все можливе. І навіть - неможливе. 

Позавчора в Парижі разом з лідерами провідних країн світу і мільйонами французів я вшанував пам'ять жертв теракту в столиці Франції.

Масовий розстріл людей в Парижі та Волновасі – це події з одного й того ж ряду. Цивілізований світ має згуртуватися в боротьбі з тероризмом.

Сьогодні я говорив з президентом Європарламенту. Мартін Шульц запевнив, що в четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані ДНР та ЛНР до списку терористичних організацій.

І це буде належна міжнародно-правова оцінка діям бойовиків, які не хочуть спокою на Донбасі, які відмовляються виконувати Мінські домовленості; які не дотримуються режиму припинення вогню, які атакують наших військовослужбовців і вбивають мирних українських громадян.

Я висловлюю глибоке співчуття родинам загиблих та постраждалих від рук терористів.

Закликаю весь світ до солідарності з Україною, а всіх українців - до єдності перед загрозою, якою є агресія проти нашої країни та терористичні атаки. У нас Батьківщина –  Україна, і ми її захистимо!

Слава Україні!

 

Напомним, подчиниться грядущей мобилизации намерены лишь 27% украинцев и 33,2% жителей Украины отдали свой голос за продолжение военной операции украинской армии, в результате которой оккупированные территории будут освобождены.

Об этом свидетельствуют результаты социологического исследования, проведенного по заказу ZN.UA Киевским международным институтом социологии.

Советник Президента Ольга Богомолец считает, что некоторые чиновники пытаются обмануть народ очередной волной мобилизации.

По ее мнению, отправлять на фронт "мужчин, которые знают, чем закончился Иловайск, и понимают, что никто не ответил за безграмотность", — бессмысленно.

Напомним, эксперты и опросы украинцев высказались против принудительной мобилизации.

По результатам социологического исследования, проведенного по заказу ZN.UA Киевским международным институтом социологии, лишь 27% граждан страны согласны подчиниться мобилизации.

Более половины хмельницких призывников не собираются подчиняться очередной мобилизации.

В Тернопольской области мужчины начинают скрываться, бежать за границу, выезжать просто в другие села. Были случаи, когда во время предыдущих волн мобилизации за одну ночь из села выезжало все мужское население - те, которые могли быть призваны.

По опросу харьковского форума, 77% харьковчан не намерены подчиняться мобилизации.

По данным опроса сайта bigmir.net, почти 41% опрошенных ответили, что не служили в армии и не собираются этого делать. 27,5% опрошенных заявили, что уже отслужили свое, больше не хотят.

Лишь менее 27% опрошенных, что совпадает с данными всеукраинского исследования, проведенного по заказу ZN.UA Киевским международным институтом социологии, ответили, что пойдут в армию, если получат повестку.

По данным прокуратуры, за три волны мобилизации по повесткам в военкоматы не явились минимум 14 тысяч человек.

Кроме того, как сообщалась ранее, мобилизация стала причиной резкого увеличения разводов в Украине: мобилизации не подлежат мужчины, которые самостоятельно воспитывают ребенка до 18 лет.

Напомним, Президент Украины и народные депутаты заявляют, что принудительной мобилизации больше не будет. Петр Порошенко требует при мобилизации расчитывать на совершенно здоровых физически, морально и психологически добровольцев.

 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling