Харьков

Попытка номер два: на Харьковщине попытаются принять программу «патриотического воспитания»

14 января 2015 22:56

На сайте Харьковского областного совета опубликован измененный вариант региональной программы «Военно-патриотического воспитания молодежи».

Напомним, это уже вторая попытка «протащить» программу через сессию Харьковского областного совета. Первая попытка оказалась неудачной: программу раскритиковали харьковские СМИ и некоторые комиссии областного совета.

В частности, из новой версии программы удалили, например, такое мероприятие, как фотоконкурс «Моя боль — Афганистан».

В тоже время, чиновники Харьковщины, очевидно, считают, что воспитать патриотов можно и за деньги родителей, не вкладывая средства из областного бюджета.

Не выделено ни копейки на организацию и проведение в общеобразовательных и профессионально-технических учебных заведениях области трехдневных учебно-полевых сборов, военно-спортивного праздника, посвященного окончанию изучения предмета «Защита Отечества». За чей счет все это время будут питаться дети, как попадут "на полигон" — чиновники не подумали.

Не выделяются средства на проведение экскурсий, спартакиад и открытие мемориальных досок убитым в АТО харьковчанам, проведение социологических исследований.

В тоже время 300 тыс. грн. планируется выделить на изготовление 150 комплектов парадной формы для учащихся военного лицея. Формулировка: «для участия в проведении государственных праздников».

Еще 400 тыс. грн. будут выделены на оборудование современными техническими и электронными (в том числе мультимедийными и имитационными) средствами специализированных аудиторий и классов кафедры военной подготовки Харьковского национального университета внутренних дел. Как отмечается в программе, «с целью военно-профессионального обучения, морально-психологической подготовки, приобретения навыков обращения с оружием и боевой техникой студенческой и учащейся молодежи Харьковской области для дальнейшей службы в Вооруженных Силах Украины».

В предыдущей версии программы этого пункта не было.

Напомним, экс-ректор указанного вуза — Александр Бандурка — является депутатом Харьковского областного совета и председателем постоянной комиссии по правовым вопросам, регуляторной политике, законности, общественному порядку, борьбе с коррупцией и преступностью.

Вызывает недоумение и желание авторов программы «контролировать» то, как допризывная молодежь будет поправлять свое здоровье в период между припиской и призывом в армию — реальных рычагов заставить парней «поправлять» здоровье у власти попросту нет.

И уж совершено странно выглядит в программе, которая должна прививать чувство патриотизма и любовь к армии пункт, который гласит: «Организация и проведение работы по розыску граждан Украины, которые уклоняются от призыва на службу в Вооруженные Силы Украины».

Остается отметить, что всего на программу предполагается выделить из областного бюджета 991 тыс. грн, из которых 700 «уйдут» двум структурам.

Публикуем текст программы с сайта Харьковского облсовета для ознакомления читателей:

Р Е Г І О Н А Л Ь Н А   П Р О Г Р А М А

військово-патріотичного виховання молоді

та участі населення у заходах оборонної роботи

на 2015 – 2017 роки

м. Харків

2015

I. Зміст проблеми,

на вирішення якої спрямована Програма

 

Програма розроблена відповідно до Конституції України, Закону України від 09 квітня 1999 року № 586-XIV «Про місцеві державні адміністрації», Закону України від 06 грудня 1991 року  № 1932-XII «Про оборону України», Закону України від 06 грудня 1991 року № 1934-XII «Про Збройні Сили України», Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-ХІІ «Про військовий обов’язок і військову службу», Закону України від 19 червня 2003 року № 975-IV «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави», Закону України від 20 квітня 2000 року № 1684-ІІІ «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», Указу Президента України від 25 жовтня 2002 року № 948/2002 «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді», Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352.

На даному етапі розвитку українського суспільства найважливішим стає питання створення сучасних, боєздатних, професійно підготовлених Збройних Сил України, які б за своєю структурою, чисельністю і забезпеченістю відповідали покладеним на них завданням і стандартам збройних сил провідних країн світу.

Результати цієї роботи будуть залежати насамперед від розвитку у молоді мотивації до військової служби, утвердження патріотизму, формування національної гідності, готовності до захисту Вітчизни. Адже військово-патріотичне виховання є складовою частиною виховання, формування у молоді моральних, психологічних, фізичних і професійно-військових якостей, необхідних для збройного захисту держави.

Прийняття Програми обумовлено необхідністю реалізації сучасної політики і стратегії держави, спрямованих на всебічну підготовку молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

II. Мета Програми

Метою Програми є:

  • реалізація основних напрямів удосконалення допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді;

  • забезпечення взаємозв’язку навчання, розвитку і психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни;

  • формування у молоді високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів України;

  • узгодження дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування усіх рівнів щодо цілеспрямованої підготовки молоді до захисту Вітчизни, виховання на патріотичних, історичних та бойових традиціях українського народу;

  • удосконалення педагогічних форм і методів навчання молоді основам військової справи;

  • створення системи взаємодії з ветеранськими та іншими громадськими організаціями патріотичного спрямування.

III. Шляхи і засоби розв’язання проблеми

Вирішення проблеми можливе шляхом системної реалізації запланованих завдань протягом 2015 – 2017 років включно та проведення заходів з військово-патріотичної роботи із залученням усіх верств населення Харківської області.

Військово-патріотична робота буде здійснюватися шляхом рекламування військової служби, всебічної підтримки з боку місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування усіх рівнів, ветеранських та інших громадських і волонтерських організацій, військово-патріотичних, молодіжних та дитячих об'єднань і клубів, метою діяльності яких є формування громадянина-патріота, початкової військової підготовки в освітніх закладах, висвітлення героїко-патріотичної тематики в літературі, мистецтві та культурі.

IV. Завдання Програми

Основними завданнями Програми є:

  • формування у молоді високої патріотичної свідомості, національної гідності, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів України;

  • виховання соціальної активності молоді та відповідальності за доручені державні та громадські справи;

  • формування здібностей до аналізу зовнішньої та внутрішньополітичної обстановки, уміння на цій основі самостійно та адекватно оцінювати події, що відбуваються у державі та світі, свою роль і місце в цих подіях, а також у підтриманні належної обороноздатності країни;

  • удосконалення педагогічних форм і методів навчання молоді основам військової справи;

  • формування прагнення до оволодіння військовими знаннями, відповідного рівня фізичної підготовки та витривалості;

  • підвищення престижу військової служби, військова професійна орієнтація молоді, формування та розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, проходження військової служби за контрактом;

  • планування на обласному рівні всебічних ефективних заходів щодо пропагування, рекламування позитивного сприйняття військової служби із залученням до цієї роботи зацікавлених структурних підрозділів обласної та районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування;

  • узгодження дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з органами військового управління, правоохоронними органами, силами цивільного захисту щодо цілеспрямованої підготовки молоді до захисту Вітчизни, виховання на патріотичних, історичних та бойових традиціях українського народу.

V. Заходи Програми

 

з/п

Зміст заходу

Виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування
по роках (тис. грн)

Загальні обсяги фінансування

(тис. грн)

2015

2016

2017

  1. Розроблення науково-практичної методології аспектів військово-патріотичного виховання

1.1.

Надання методичної допомоги загальноосвітнім, професійно-технічним та вищим навчальним закладам І-ІІ рівнів акредитації області з вивчення предмета «Захист Вітчизни» та військово-патріотичного виховання

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

1.2.

Розроблення програми роботи шкільних гуртків військово-патріотичного напряму та вивчення основ військової справи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів
5-11-х класів

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

0,0

0,0

0,0

0,0

1.3.

Проведення науково-практичних семінарів, конференцій за участю педагогічних працівників із питань викладання предмета «Захист Вітчизни» та організації військово-патріотичного виховання учнів
у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

0,0

0,0

0,0

0,0

Разом за підрозділом 1

0,0

0,0

0,0

0,0

 

2. Організація військово-патріотичного виховання у навчальних закладах

2.1.

Проведення у навчальних закладах тематичних заходів, спрямованих на увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, за участю представників ветеранських організацій, учасників бойових дій

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

2.2.

Організація навчально-тематичних автобусних екскурсій за маршрутами: «Меморіали Харкова (Дробицький Яр – Лісопарк – висота Маршала І.С. Конєва)», «Соколово –Таранівка», музей – діорама воїнів-інтернаціоналістів
(м. Харків,
вул. Юр`ївська, 7)

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТУРИСТІВ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

2.3.

Проведення обласних етапів Всеукраїнських історико-краєзнавчих акцій (експедицій) учнівської молоді «Пам’ятати. Відродити. Зберегти», «Моя Батьківщина – Україна»

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТУРИСТІВ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

16,0

13,0

13,0

42,0

 

2.4.

Присвоєння навчальним закладам імен Героїв України, Героїв Радянського Союзу, випускників, які героїчно загинули, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

2.5.

Організація проведення
у навчальних закладах тематичних заходів, присвячених пам’яті загиблих, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України, проявили героїзм у бойових діях під час проведення антитерористичної операції на Сході України

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

2.6.

Організація та проведення
у загальноосвітніх навчальних закладах області спільних із військовими вищими навчальними закладами виїзних заходів, як форм практичних занять, за програмою предмета «Захист Вітчизни»
 

 

 

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації,

міськвиконкоми міст обласного значення,

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба,

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ»,

Національна академія Національної Гвардії України,

загальноосвітні навчальні заклади області

33,0

34,0

33,0

100,0

2.7.

Організація та проведення
у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області триденних навчально-польових зборів, військово-спортивного свята, присвяченого закінченню вивчення предмета «Захист Вітчизни»

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

2.8.

Організація та проведення обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТУРИСТІВ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ,

ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВИЩЕ УЧИЛИЩЕ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

І СПОРТУ

10,0

11,0

11,0

32,0

2.9.

Проведення оглядів-конкурсів музеїв, залів, кімнат бойової слави навчальних закладів

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

Разом за підрозділом 2

59,0

58,0

57,0

174,0

 

3. Військова, психологічна та медична підготовка юнаків

до служби в лавах Збройних Сил України та інших військових формуваннях

3.1.

Організація та проведення навчально-польових зборів із виконання навчальної вправи зі стрілецької зброї з учнями, студентами у загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах та вищих навчальних закладах усіх форм власності

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний

військовий комісаріат,

військові частини, що дислокуються на території області

67,0

67,0

66,0

200,0

3.2.

Обладнання сучасними технічними та електронними (у тому числі мультимедійними та імітаційними) засобами спеціалізованих аудиторій та класів кафедри військової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ з метою військово-професійного навчання, морально-психологічної підготовки, набуття навичок поводження зі зброєю та бойовою технікою у студентської та учнівської молоді Харківської області для подальшої служби у Збройних Силах України, Національної гвардії України, в органах внутрішніх справ та інших збройних формуваннях, призначених для захисту незалежності та територіальної цілісності України

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський національний університет внутрішніх справ

400,0

0,0

0,0

400,0

3.3.

Організація та проведення Харківської обласної спартакіади допризовної молоді

 

Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації,

Всеукраїнська федерація військово-спортивних багатоборств,

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ»

0,0

0,0

0,0

0,0

3.4.

Організація та проведення обласних змагань із військово-прикладних видів спорту із залученням молодіжних громадських організацій на базі Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус»

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації,

Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус»

40,0

40,0

0,0

80,0

3.5.

Організація та проведення медичного огляду юнаків призовного віку під час приписки та підготовки до призову на строкову військову службу. Вжиття заходів щодо покращення якості проведення диспансеризації з метою раннього виявлення захворювань для подальшого оздоровлення юнаків до досягнення призовного віку

Департамент охорони здоров`я Харківської обласної державної адміністрації, центральні районні (міські) лікарні,

центри первинної медико-санітарної допомоги

0,0

0,0

0,0

0,0

3.6.

Здійснення контролю за оздоровленням у період між припискою та призовом громадян, яких визнано такими, що потребують обстеження, лікування та медичного оздоровлення

Департамент охорони здоров`я Харківської обласної державної адміністрації,

центральні районні (міські) лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги

 

 

0,0

0,0

0,0

0,0

Разом за підрозділом 3

507,0

107,0

66,0

680,0

 

4. Популяризація військової служби в суспільстві,

створення позитивного іміджу української армії в засобах масової інформації

4.1.

Організація роботи щодо висвітлення у засобах масової інформації заходів, спрямованих на посилення військово-патріотичного виховання молоді, формування справжніх духовних цінностей, національної свідомості

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

друковані ЗМІ області

0,0

0,0

0,0

0,0

4.2.

Організація роботи щодо створення відповідних тематичних рубрик та публікації матеріалів про воїнів - учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та активістів громадських організацій, волонтерів

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

комунальні ЗМІ області

0,0

0,0

0,0

0,0

4.3.

Висвітлення заходів Програми на офіційному веб-сайті Харківської обласної державної адміністрації та на сторінках видань комунальних друкованих ЗМІ

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації

 

0,0

0,0

0,0

0,0

4.4.

Організація роботи щодо створення Харківською обласною державною телерадіокомпанією циклу теле- і радіопередач, спрямованих на всебічну підтримку та розвиток української ідентичності, роз’яснення історичної правди, формування у молоді почуття патріотизму та відчуття належності до національної спільноти, сприйняття її норм і цінностей та забезпечення висвітлення заходів Програми

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

Харківська обласна державна телерадіокомпанія

0,0

0,0

0,0

0,0

4.5.

Організація роботи щодо проведення

виступів учасників антитерористичної операції, волонтерів, політичних та громадських діячів, керівників органів виконавчої влади у теле- і радіопередачах Харківської обласної державної телерадіокомпанії

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

Харківська обласна державна телерадіокомпанія

0,0

0,0

0,0

0,0

4.6.

Організація та проведення щорічного конкурсу «Патріоти рідної землі» серед засобів масової інформації на краще висвітлення питань патріотичного виховання
та оборонної роботи

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації

13,0

14,0

13,0

40,0

 

Разом за підрозділом 4

13,0

14,0

13,0

40,0

 

5. Організація взаємодії з громадськими

та волонтерськими організаціями і релігійними конфесіями

5.1.

Організація та проведення тематичних семінарів за участю громадських та волонтерських організацій військово-патріотичної спрямованості

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації

 

0,0

0,0

0,0

0,0

5.2.

Організація зустрічей представників релігійних конфесій та призовників

 

Відділ у справах релігій Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний військовий комісаріат

0,0

0,0

0,0

0,0

5.3.

Проведення соціальних опитувань та досліджень серед населення стосовно сприйняття інформації з патріотичного виховання молоді

 

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський національний університет внутрішніх справ,

волонтерські організації

0,0

0,0

0,0

0,0

5.4.

Організація молодіжних акцій, флешмобів, спрямованих на популяризацію патріотичного виховання молоді

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

волонтерські організації

0,0

0,0

0,0

0,0

Разом за підрозділом 5

0,0

0,0

0,0

0,0

6. Проведення культурно-мистецьких

та спортивних заходів під час організації роботи з військово-патріотичного виховання молоді

6.1.

Сприяння організації та проведенню фестивалів героїко-патріотичної пісні «Солдати миру»

Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації,

міськвиконкоми міст обласного значення,

Харківська обласна Спілка ветеранів Афганістану Української спілки ветеранів Афганістану

0,0

0,0

0,0

0,0

 

6.2.

Організація та проведення благодійних концертів, вечорів за участю творчих колективів співаків, акторів з метою популяризації патріотичного виховання молоді

Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації,

міськвиконкоми міст обласного значення

0,0

0,0

0,0

0,0

6.3.

Сприяння організації та проведенню змагань і турнірів з боксу, гирьового спорту, рукопашного бою, боротьби дзюдо, класичного парашутизму та спортивного туризму

Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації,

Золочівська районна державна адміністрація,

Чугуївська районна державна адміністрація,

Нововодолазька районна державна адміністрація,

Харківська обласна Спілка ветеранів Афганістану Української спілки ветеранів Афганістану, Харківська обласна федерація парашутного спорту, Харківський обласний військовий комісаріат

0,0

0,0

0,0

0,0

Разом за підрозділом 6

0,0

0,0

0,0

0,0

 

7. Створення нових та підтримання у належному стані

існуючих культурно-історичних об`єктів патріотичної спрямованості

7.1.

Сприяння встановленню у навчальних закладах області меморіальних дошок з метою увічнення пам’яті випускників, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

 

7.2.

Залучення молоді до участі в упорядкуванні меморіальних комплексів, пам’ятників, братських могил, інших поховань захисників Вітчизни

Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації,

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ»

0,0

0,0

0,0

0,0

 

Разом за підрозділом 7

0,0

0,0

0,0

0,0

 

8. Взаємодія місцевих органів виконавчої влади

з органами військового управління, правоохоронними органами,

силами цивільного захисту населення з питань військово-патріотичного виховання

8.1.

Організація та проведення науково-практичних конференцій, семінарів, засідань «круглих столів» з питань військово-патріотичного виховання із залученням представників громадських військово-патріотичних організацій за участю представників місцевих органів виконавчої влади, органів військового управління, правоохоронних органів, сил цивільного захисту населення

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації,

військові частини,

вищі військово-навчальні заклади, військово-навчальні підрозділи вищих навчальних закладів та установи Харківського гарнізону

27,0

27,0

26,0

80,0

8.2.

Організація та проведення роботи з розшуку громадян України, які ухиляються від призову на службу до Збройних Сил України

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат,

Головне Управління МВС України

в Харківській області,

Харківський зональний відділ військової служби правопорядку

0,0

0,0

0,0

0,0

8.3.

Організація та проведення роз’яснювальної роботи на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності щодо відповідальності за ухилення від служби у Збройних Силах України

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне Управління МВС України

в Харківській області,

Харківський обласний військовий комісаріат,

військова прокуратура Харківського гарнізону,

Східний територіальний юридичний відділ Міністерства оборони України

0,0

0,0

0,0

0,0

8.4.

Видання друкованих наочних матеріалів (пам’яток, листівок, плакатів) та розповсюдження матеріалів з питань популяризації служби у Збройних Силах України, цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення, у тому числі з використанням інтернет-ресурсів

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат,

районні державні адміністрації, міськвиконкоми міст обласного значення

85,0

67,0

66,0

218,0

8.5.

Сприяння організації та проведенню районних та міських змагань серед молоді «Школа безпеки»

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації, міськвиконкоми міст обласного значення

0,0

0,0

0,0

0,0

 

8.6.

Сприяння проведенню днів цивільного захисту та тижнів безпеки
у навчальних закладах області

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації, міськвиконкоми міст обласного значення,

ГУ ДСНС України у Харківській області,

Національний університет цивільного захисту,

місцеві органи управління освітою, навчальні заклади області

0,0

0,0

0,0

0,0

 

8.7.

Проведення щороку днів відкритих дверей у Національному університеті цивільного захисту України, Харківському університеті Повітряних Сил
імені Івана Кожедуба,

Гвардійському ордена Червоної Зірки факультеті військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ», Національної академії Національної Гвардії України, Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус»

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

Національний університет цивільного захисту України,

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба,

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ»,

Національна академія Національної Гвардії України,

Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус»

0,0

0,0

0,0

0,0

 

8.8.

Організація та проведення тематичних зустрічей військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань із учнівською та студентською молоддю навчальних закладів області з метою пропаганди військової служби

Харківський обласний

військовий комісаріат,

військові частини та установи, що дислокуються на території області,

вищі військово-навчальні заклади, військово-навчальні підрозділи вищих навчальних закладів Харківського гарнізону

0,0

0,0

0,0

0,0

 

8.9.

Виготовлення
150 комплектів парадної форми одягу для кадетів Державної гімназії-інтернату
з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус»
з метою їх участі у проведенні державних та професійних свят

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус»

300,0

0,0

0,0

300,0

Разом за підрозділом 8

412,0

94,0

92,0

598,0

Разом за Програмою

991,0

273,0

228,0

1492,0

 

VІ. Результати, очікувані від виконання Програми

Виконання Програми дозволить всебічно забезпечити заходи допризовної підготовки, підвищити якість військово-патріотичного виховання молоді на основі українських національно-історичних традицій, сформувати у свідомості юнаків необхідність захисту держави.

VIІ. Обсяги і джерела фінансування,

строки та етапи виконання Програми

Обсяги фінансування Програми складають: 1 млн 492 тис. грн та передбачаються щороку за рахунок коштів обласного бюджету виходячи з його реальних можливостей та інших коштів, не заборонених чинним законодавством України.

Виконання Програми передбачається здійснити у 3 етапи: I – 2015 рік, II – 2016 рік, III – 2017 рік.

VIIІ. Координація та контроль за ходом

виконання Програми

Координація діяльності, спрямованої на виконання Програми, покладається на Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

Департамент виступає відповідальним виконавцем, несе відповідальність за виконання Програми та щороку до 15 грудня інформує Харківську обласну раду про результати її виконання.

Контроль за ходом виконання Програми здійснює Харківська обласна рада.

 

Перший заступник голови

обласної ради О. Олешко


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling