Политика

С кем Россия будет праздновать День победы?

18 марта 2015 20:13

Ни один из западных лидеров не поднимется на трибуну в Москве во время празднования там Дня Победы. После агрессии в Украине Россия оказалась в международной изоляции, которая постоянно углубляется. Но в Кремле радуются, что какие-то союзники еще остались.

В Москве сообщили, что на парад на Красной площади приедут посмотреть высокопоставленные лица из Таджикистана, Беларуси, Казахстана, Армении, Азербайджана, Киргизии, Китая, Вьетнама и Северной Кореи. Руководство России с гордостью отметило, что Россию посетят и несколько представителей европейских государств, а в целом участие иностранных государств должно быть чуть ли не рекордным.

Як повідомив у Москві глава російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров, запрошення на участь в урочистостях були відправлені главам 68 іноземних держав, а також керівникам міжнародних організацій, серед яких ООН та Європейський союз. Свою участь в «параді перемоги» 9 травня в Москві, за даними російських засобів масової інформації, підтвердили представники понад 30 країн, при тому, що під час святкувань 65 річниці перемоги було лише 28 іноземних делегацій. Москві йдеться про те, щоб показати, що Росія має підтримку провідних лідерів сходу, до яких в Кремлі долучають навіть північнокорейського диктатора Кім Чен Ина.

«Серед тих, хто вже підтвердив участь в цьогорічних заходах – голова Китайської народної республіки Сі Дзін Пін, президенти Індії, ПАР, В’єтнаму, Монголії, Корейської народної демократичної республіки», – роз’яснив журналістам Сергій Лавров.

Щоб довести, що міжнародна ізоляція Росії – лише підступи американців, та «агресивного ядра Європейського союзу», в Москві повідомили, що гості з Європи на параді все ж будуть.

«Звичайно, коли йдеться про участь європейських країн, то на цьому даються взнаки ті дії, які здійснюють американці, але і агресивне ядро Євросоюзу, про Володимир Володимирович Путін докладно розповів, але в Європі чимало тих, хто розуміє значення майбутніх урочистостей у Москві», – повідомив Лавров і назвав кілька прізвищ. Серед них президент Чехії, голова уряду Словаччини, прем’єр-міністр Греції, президент Кіпру. З особливою гордістю в Москві повідомили, що до Москви в цей час прибуде і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«Особливе значення для зриву антиросійської кампанії є згода Ангели Меркель прибути до Москви. Конкретні параметри її участі в цих заходах зараз уточнюються», – заявив Лавров.

Разом з тим, у західній пресі повідомляється, що Меркель, так само, як і представники інших західних країн, що протестують проти агресії Росії проти України, не візьме участь в параді. Натомість Меркель має намір прибути до Москви на день пізніше, щоб у приватній церемонії покласти квіти разом з президентом Росії Володимиром Путіним до пам’ятника невідомому солдату біля Кремлівської стіни.

Радіо Свобода, Марія Щур


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling