Харьков

Харьковский областной военкомат наградил главу района с худшим показателем мобилизации (фото)

21 Серпня 2015 19:13

Председатель Администрации Киевского района Нелли Казанжиева получила грамоту Харьковского областного военного комиссариата.

Грамоту ей сегодня, 21 августа, вручил представитель районного военкомата, пишет Городской дозор.

Как сказано в тексте грамоты, Нелли Казанжиева награждена «за тесное сотрудничество с органами военного управления по проведению мероприятий мобилизации граждан Украины Киевского района в ряды Вооруженных Сил Украины, значительный личный вклад в общее дело укрепления обороноспособности Украинского Государства». 

Пикантности истории добавляет тот факт, что именно Киевский район Харькова показал худшие результаты по итогам шестой очереди мобилизации. Прокуратура даже завела уголовные дела в отношении чиновников администрации района за ее саботаж и срыв.

Прокуратура Київського району м. Харкова розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України стосовно посадовців адміністрації району міста.

За інформацією прокурора району Олександра Фільчакова, посадовці фактично не виконували вимоги Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Зокрема, згідно з Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" працівники місцевої адміністрації організовують мобілізаційну підготовку, своєчасне оповіщення громадян, які залучаються до виконання обов'язку щодо мобілізації, доводять мобілізаційні завдання до установ та підприємств.

"Натомість, робота посадовців "обмежилась" проведенням 4 нарад з питань мобілізації. З понад 180 тис. населення району про мобілізацію силами адміністрації оповістили трохи більше ста чоловік", - розповів О. Фільчаков.

Як наслідок бездіяльності службових осіб, в рамках 6 черги мобілізації на території району мобілізаційний план виконано менше ніж на 19%, що є найменшим показником у місті.

Наразі у вказаному кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, направлені на встановлення обставин події та осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснює міліція. Прокуратура району процесуально керує у кримінальному провадженні.

Выходит, что областной военкомат, чьи сотрудники похищали людей на улицах Харькова, теперь еще и награждает "за срыв мобилизации"? 

 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling