Экономика

На Полтавщине 5 семей погибших в АТО бойцов уже получили жилье

14 сентября 2015 15:35

П’ять сімей учасників АТО вже отримали квартири. Взагалі в області обстежили житлові умови 92 родин бійців, які загинули на Сході України.

Про це під час апаратної наради повідомив заступник начальника Управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА Олександр Панков:

− Ще 22 родини потребують поліпшення житлових умов. 21 родина взята на квартирний облік, — додав чиновник.

Забезпечення житлом родин загиблих здійснюється за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла в житлових будинках, що прийняті в експлуатацію та на вторинному ринку». Згідно із цією програмою, на придбання житла сім’ям загиблих бійців Полтавщини виділили 7,1 мільйонів гривень. Із цієї суми по районах області вже розподілили 4,6 мільйони гривень. Їх планують витратити на придбання житла для 12 сімей.

В області створена комісія з питань забезпечення житлом учасників АТО, зокрема, бійців, які отримали інвалідність у результаті бойових дій, та родин загиблих захисників. На останньому засіданні комісії минулого тижня було прийнято рішення виділити 1,2 мільйони гривень для забезпечення житлом чотирьох сімей у Зінківському та Гадяцькому районах.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко поцікавився фінансовою перспективою забезпечення родин загиблих захисників житлом.

− Доки що коштів вистачає, у нас є можливість задіяти резерв. На минулому засіданні деякі забудовники повідомили, що мають можливість додатково надати житло, – відповів Олександр Панков.

Валерій Головко наголосив:

− Потрібно й далі продовжити працювати у форматі співфінансування з різних бюджетів щодо забезпечення житлом цих категорій полтавців, щоб ми не залишили без допомоги жодну родину.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling