Общество

Без принуждения: Нацгвардия популяризирует службу по контракту (фото)

24 сентября 2015 16:02

Для  поваги до військових, воєнної справи, для ознайомлення хлопчиків та дівчат з умовами життєдіяльності української армії керівництвом військової частини та підшефною школою № 6 налагоджена тісна співпраця, яка полягає у наданні допомоги  у вихованні дітей,  наглядному зображенні реалій життя військовослужбовців строкової служби.

Саме для цього до Дніпропетровського конвойного батальйону була організована професіографічна екскурсія для 30 учнів школи. Метою заходу було проведення ефективної профорієнтаційної роботи щодо ознайомлення молоді з вибором майбутньої професії. Присутні мали змогу ознайомитись із професією «Військовослужбовець за контрактом».

Розпочалася екскурсія з кімнати «Бойової слави» частини, в якій заступник командира 2 стрілецької роти по роботі з особовим складом старший лейтенант Олександр Курочкін розповів про бойовий шлях частини, її становлення в минулі часи та сьогодення. У ході проведення екскурсії в історію та сьогодення частини юнаки побували на території військової частини, казарми, медпункту, солдатської їдальні, оглянули навчальні класи, світлиці, а також ознайомились з порядком несення вартової служби та розпорядком дня військовослужбовців, носінням форменого одягу, військового спорядження і зброї.

Більшість дітей вперше ознайомились із озброєнням та технічним оснащенням військовослужбовців. А відтак представленні засоби індивідуального захисту, шоломи, бронежилети, різноманітна зброя  викликала непідробний інтерес та захоплення у відвідувачів. У центрі посиленої уваги найменших учасників заходу опинився бронежилет та шолом, який всі присутні юнаки намагалися приміряти. При цьому школярі ставили безліч запитань: з чого він виготовлений, яка його вага...  Після відвідування кімнати зброї школярі пішли дивитися цікавий фільм про функції, які виконує частина, про бойові традиції та славетний шлях бійців.

На завершення зустрічі командування військової частини запросило юнаків на почесну службу в рядах Національної гвардії  України за контрактом, а учасникам зустрічі надзвичайно сподобався даний захід.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling