Криминал

В Киеве сотрудники СБУ напали на журналистов

2 октября 2015 10:46

У Києві вранці 2 жовтня співробітники СБУ затримали журналістів програми «Схеми» – спільного проекту Радіо Свобода та Першого Суспільного. Про це повідомила керівник проекту Наталка Седлецька.

«Щойно журналіст програми Схеми Михайло Ткач та оператор Кирило Лазаревич під час виконання журналістських повноважень були затримані співробітниками СБУ – їх відвезли в управління на Аскольдовому провулку. З того, що відомо – застосували силу та розбили камеру. Вони досі там», – написала Седлецька у Facebook.

Щойно журналіст програми Схеми Михаил Ткач та оператор Кирило Лазаревич בן ציון під час виконання журналістських повнова...

Posted by Natalie Sedletska on 1 жовтня 2015 р.

«Щойно на нас напали співробітники СБУ просто під воротами за адресою Аскольдів провулок, 3. Ми стояли з прес-службою з посвідченням в руках. Поламали камеру. Заламали. Сказали зізнаватися у шпигунстві», – написав у Facebook один із затриманих, Михайло Ткач.

 

Только что на нас напали сотрудники сбу прямо под воротами по адресу Аскольдов переулок 3. Мы стояли с пресс-службой с удостоверением в руках. Поламали камеру. Заломали. Сказали сознаваться в шпионаже.

Posted by Михаил Ткач on 1 жовтня 2015 р.

Радіо Свобода звернулося по коментар до прес-служби СБУ. Там відповіли, що коментарі по таких питаннях дає голова прес-служби Олена Гітлянська. О 10:00 та о 10:09 її телефон не відповідав.

Близько 10:20 Радіо Свобода вдалося зв’язатися з оператором Кирилом Лазаревичем, який повідомив, що він і його колега вже на свободі. Камеру разом із карткою, на якій був запис, журналістам повернули.

«Схеми» – це щотижнева телевізійна програма розслідувань та аналітики про велику політичну корупцію. У кожному випуску у прізвищах та деталях ідеться про зловживання чиновниками наданою їм владою, статки держслужбовців та конфлікт персональних інтересів з державними, кумівство, розпил, афери та схеми.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling