Общество

Волонтеры передали армейцам портативную прачечную (видео)

6 октября 2015 14:37

Волонтери Українського католицького університету (УКУ) сьогодні, 6 жовтня, передали прально-банний комплекс для 66-го військово-польового шпиталю в зону АТО. Аби облаштувати пральню на колесах, переобладнали ЗІЛ 131.

Там помістилося чотири пральні машини, дві машини для сушіння білизни, а також дві ємності для води – кожна по 500 л. На переобладнання потратили 115 тис. грн.

«Основа, абсолютний кістяк цієї фінансової бази – це є пожертва від Єпископської Конференції Італії. Дрібніші речі : електропроводка, окремі вимикачі, розетки – закуповували з різних пожертв, зокрема і пожертв, які ми збирали в нашому університетському храмі Блаженних Мучеників», – розповів викладач УКУ, волонтер о. Петро Терлецький.

Наразі це перша пересувна пральня, яку отримає польовий госпіталь. Машина зручна тим, що може працювати і в умовах, де немає водопроводу чи електричного живлення, адже обладнана електрогенератором і може помпувати воду з будь-якої природної водойми. На внутрішніх стінах машини працівники іконописної школи УКУ написали цитату Андрея Шептицького та уривок із Святого Письма. Вже на днях атопральня поїде у Красноармійськ.

«Як тільки буде розпорядження, вона зразу поїде в зону АТО і буде використовуватися за призначенням. Цієї кількості пральних машин (4 штуки) і 2 сушки для того особового складу, який на даний час там знаходиться, буде достатньо», – додав заступник начальника військово-медичного клінічного центру з логістики Петро Яєчник.

Волонтери УКУ зараз закінчують роботу над ще однією портативної пральнею.

 

zaxid.net


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling