Общество

Дочке "бриллиантового прокурора" государство дало квартиру в центре Киева

8 октября 2015 19:47

Дочь заместителя прокурора Киевской области Александра Корнийца стала владелицей квартиры площадью 112 кв м в центре Киева на ул. Тургеневской 46/11. Об этом сообщает «Следствие. Инфо» на своей странице в Фейсбук.

Корнієць підтвердив цю інформацію в інтерв’ю журналісту Дмитру Гнапу. Він повідомив, що його донька Єлізавета Корнієць отримала квартиру у 2015 році через те, що має тяжке захворювання, яке не лікується в Україні і тому вони мусили їздити для цього в Лондон. Більше пояснювати прокурор нічого не став, пославшись на конфіденційну інформацію про хворобу доньки.

На зауваження журналіста, що він раніше не чув, щоб в Україні держава, чи ще хтось надавав квартири людям, які мають тяжкі захворювання, Корнієць відповів, що у випадку його доньки все законно. Відповідні документи прокурор пообіцяв показати після того, як закінчиться кримінальне провадження проти нього.

У своєму журналістському розслідуванні Дмитро Гнап повідомив, що Олександр Корнієць відібрав у київського підприємця Олега Чайковського бізнес з вивезення сміття, змусивши записати співвласником фірми свою сестру Ларису Прокопенко.

Нагадаємо, слідчі звинувачують Корнійця та першого заступника слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна у вимаганні $200 тис. у підприємців, що займалися гідронамивом піску під Києвом. Обох прокурорів було затримано. Під час обшуку у Корнійця знайшли 35 пакетів з 65 діамантами. В подальшому з’ясувалося, що прокурор має чотири земельні ділянки, будинок у передмісті Києва та люксовий позашляховик. Корнієць вийшов на волю під заставу у 3,2 млн грн. і намагається спростувати свою винуватість.

Від «Наших Грошей»:

Свідоцтво про право власності видане Єлізаветі Корнієць 27 травня цього року на підставі розпорядження Відділу приватизації державного житлового фонду Управління ЖКГ Шевченківської РДА. Про інші умови отримання житла у власність у реєстрі нерухомості не сказано. Будинок зведений у 2012 році. За інформацією з сайту нерухомості, ціни на квартири в ньому починаються від $1327 кв.м. Тобто квартира прокурорської доньки може коштувати понад 3 млн грн.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця (на фото) та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук. За повідомленням Генпрокуратури, їх підозрюють в отриманні хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Як повідомлялося, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю та 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю.

Із СІЗО Олександр Корнієць вийшов 30 липня. Необхідну суму застави внесла його адвокат.

Оригинал


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling