Общество

На Харьковщине из ВСУ сбежал капитан

12 октября 2015 15:11

Про це стало відомо із рішення Чугуївського міського суду Харківської області.

Як йдеться у вироку суду, капітан був призваний під час мобілізації до лав Збройних сил України Немирівським РВК Вінницької області 02.02.2015 р., у військову частину В0425, де став оперативним черговим відділення поточних бойових дій командного пункту.

Але 17 липня 2015 року, без дозволу командирів та начальників не зявився вчасно з відрядження на службу у військову частину В0425, яка дислокується за адресою: Харківська область, м.Чугуїв, вул.Горішного, 142 та до 29 липня 2015 року до місця служби не повернувся, а в цей час був у хворої матері.

У суді капітан свою вину в інкримінованому йому злочині — дезертирство -  визнав повністю, пояснивши свою відсутність необхідністю провідати хвору матір.

Суд визнав капітана ВСУ винуватим увчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України і призначив йому покаранняу виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

На підставі ст. 75 КК України вказаний офіцер ВСУ від відбування призначеного покарання звільнений з випробуванням з іспитовим строком один рік.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling