Общество

Балан: Нацгвардия и дальше будет стоять на страже свободы и независимости Украины (фото)

14 октября 2015 09:40

В Головному управлінні Національної гвардії пройшли урочисті заходи напередодні Дня захисника України. Відзначити своє професійне свято зібралося більше 200 офіцерів Нацгвардії.

Микола Балан, т. в. о. Командувача НГУ у своїй вітальній промові зауважив, що воїни Національної гвардії внесли вагому лепту у захист нашої держави від ворожої агресії. Він згадав і самовідданість гвардійців у Криму, і їхній героїзм на сході України.

«Любов до Батьківщини, вірність присязі – це для нас не порожні слова. Нацгвардійці – справжні захисники Вітчизни. Продовжуючи традиції внутрішніх військ, ми пишемо новітню історію. Багато вже зроблено – отримано сучасні зразки військової техніки, озброєння, сформовано нові підрозділи – але ще більше роботи попереду», – зазначив Микола Балан.

Т. в. о. Командувача наголосив, що Національна гвардія і надалі стоятиме на варті незалежності та свободи України.

Також було згадано бійців, які віддали своє життя, виконуючи бойові завдання в зоні АТО. Їх присутні вшанували хвилиною мовчання.

З нагоди відзначення Дня захисника України двом нацгвардійцям позачергово присвоїли військові звання у порядку заохочення – полковника та майора.

Після офіційної частини перед військовослужбовцями виступили артисти Академічного ансамблю пісні та танцю НГУ, квартет «Гетьман», та заслужені артисти України.

Відзначимо, що цей день обрано для відзначення Дня захисника України невипадково. 14 жовтня – велике церковне свято – Покрови Пресвятої Богородиці, захисниці воїнства. Продовжуючи традиції козаків, відтепер українці святкуватимуть День захисника України на рівні з Різдвом, Великоднем і Днем Незалежності.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling