Харьков

Как в Славянске нацгвардейцы со школьниками подружились (фото)

14 октября 2015 09:58

Напередодні Дня захисника України військовослужбовці Національної гвардії відвідали школи міста Слов'янська.

13 жовтня гвардійці окремої Слобожанської бригади взяли участь у проведенні уроків мужності в Слов'янських навчальних закладах.

Так в ЗОШ № 13 бійці Нацгвардії, які сьогодні виконують завдання в зоні АТО, розповіли дітям про історію заснування і значення молодого свята – Дня захисника України.

Багато під час зустрічі було сказано про героїв нового часу, які ціною власного життя, стали на захисті незалежності нашої держави.

Одним з таких героїв став і випускник школи Гришин Ігор Іванович, який загинув при виконанні бойового завдання. Вертоліт, на борту якого Ігор виконував патрулювання, був збитий ворожим ПЗРК. На згадку про загиблого капітана в музеї школи було відкрито пам'ятний стенд. На заході в традиційних українських вишиванках були присутні учні старших класів школи, вчителі, представники громадськості та органів самоврядування міста.

Під час вступного слова директор школи підкреслив важливість вшанування героїв не тільки минулих воєн, а й незалежної України. А в.о. мера Слов'янська Олег Зонтов, який також був присутній на заході, запевнив присутніх у відкритті в школі меморіальної дошки на честь героя-земляка. Заключне слово від присутніх на заході воїнів-гвардійців взяв капітан Андрій Фурса.

В актовому залі школи учні 3-8 класів школи привітали військових концертом. Яскравим завершенням свята став конкурс «А, нуж бо, козачата!». Учні старших класів у складі команд мали змогу позмагатися у конкурсі на ерудицію, в знанні традицій і побуту українського козацтва, показати свою кмітливість, фізичну силу і спритність. І хоча перемогла дружба, хлопці довели, що вони справжні майбутні захисники Батьківщини.



Фото капітана Андрія Фурса


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling