Политика

Как в Полтаве "Свобода" "дырку от Бублика" получила (документ)

22 октября 2015 14:35

Ми, колектив «Полтавської регіональної Дирекції «Лтава», обурені поведінкою народного депутата — кандидата на посаду міського голови Полтави Юрія Бублика та активістів ВО «Свобода», яку вони продемонстрували останніми днями.

Наш телеканал важко запідозрити у заангажованості. На «Лтаві» розміщують свою рекламу 13 партій та та понад 30 кандидатів у ради різних рівнів та на посади міських голів. І ніхто з них не демонстрував нам таку нахабність по відношенню до журналістів і працівників нашої телерадіокомпанії як Юрій Бублик.

Ми надали цьому кандидату на посаду Полтавського міського голови найкращий час для ефіру. Згідно умов договору на політичну агітацію — у студії мав працювати один із найкращих ведучих ТРК «Лтава», заслужений журналіст України Анатолій Мішин. Він повинен був вести діалог із Юрієм Бубликом. Проте народний депутат зажадав вилучити нашого ведучого, мотивуючи це тим, що оскільки Юрій Бублик купив ефірний час, то може, за його словами «хоч гопака танцювати, хоч штани знімати».

Варто нагадати нардепу, що згідно з законодавством наша компанія не продає ефірний час, а надає можливість кандидатам висловити свою позицію у прямому ефірі. Одного з заступників директора Бублик назвав «смотрящим», що вже свідчить про його ставлення до наших працівників. Нардеп, очевидно думає, що якщо він «придбав ефірний час», то може робити все, що йому заманеться , зокрема, за декілька хвилин до ефіру змушувати працівників «Лтави» змінювати формат програми, тим самим створюючи загрозу зриву і без того складного телевізійного процесу.

Наш канал — не помийниця. Будь-який матеріал, у тому числі і на комерційній основі, ретельно перевіряється на відповідність технічним параметрам і відповідності законодавству. Зокрема, таким чином ми унеможливлюємо в ефірі нашого каналу трансляцію брудних технологій кандидатів у передвиборчій боротьбі. Єдиний прецедент — замовний фільм кандидата Юрія Бублика, спрямований проти своїх суперників.

Ми не розуміємо, для чого Бублик привів з собою купу молодиків. Кого боїться Юрій Васильович? Чи від кого вас захищатимуть? Від журналістів? Чого ви лякаєте працівників державної компанії, боячись потикатися на приватні?

Звертаємося до полтавців, до голови Полтавської ОДА та Президента України як гаранта прав і свобод громадян: ми не хочемо бути пішаками, яких ображає народний депутат та його однопартійці, ховаючись за своїм мандатом.

Колектив телерадіокомпанії «Лтава» відчуває постійний тиск. Тому ми звертаємося до працівників правоохоронних органів — захистіть колектив від зухвалості та нахабності Юрія Бублика та активістів ВО «Свобода».

Трудовий колектив ТРК «Лтава»

Полтавщина


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling