Общество

Психологи Нацгвардии постоянно проверяют морально-психологическое состояние бойцов (фото)

23 октября 2015 16:38

Днями у зоні АТО працювала робоча група психологів Академії на чолі з заступником начальника Академії по роботі з особовим складом полковником Миколою Товмою.

Після короткого ознайомлення із оперативною обстановкою та складом маріупольского угрупування Національної гвардії робоча група одразу приступила до праці. Вони вирушили до блокпостів та ВОПів (взводних опорних пунктів) з метою перевірки морально-психогогічного стану військовослужбовців Нацгвардії за місцями несення служби. Серед перевірених підрозділів були військові частини Полтави, Волновахи та Курахово.

Поряд з перевіркою були проведені письмові опитування серед особового складу підрозділів щодо їх соціально-психологічного клімату.

"Дуже добре, що функціонують такі психологічні групи. Анонімні анкетування дозволяють виявляти проблемні питання підрозділу, про які солдати не завжди охоче розповідають",- розповідає командир резерву в/ч 3052 підполковник Анатолій Чернов.

Особливу увагу робоча група приділила індивідуальним бесідам з військовослужбовцями, віднесеними до групи посиленої уваги. "Така практика є невід'ємною, адже особисте спілкування є ключом до розуміння причин девіантної поведінки окремих бійців. Перебуваючи в безпосередньому контакті з ними, ми маємо нагоду надати їм конктерну психологічну допомогу та зформувати певні пропозиції по ним їх командирам" - каже психолог Ігор Зальотін.

Кожного дня група виїжджала на місця несення служби гвардійцями. Загалом, вони об'їхали більш, ніж 70 ВОПів та більше 20 блокпостів. Це порядка 330 километрів щодобово на одного офіцера. Вражаюче.

Дуже ретельно перевірялися кондиції проживання, бо розміщення в польових умовах має неабиякий вплив на морально-психологічний стан мобілізованих гвардійців. Дивилися готовність житла до зими: чи є тепло та світло, чи достає провізії, чи проводиться лазня.

Тим часом, начальник лабараторії морально-психологічного супроводження майор Олександр Колесніченко досліджував настрої місцевого населення по відношенню до Нацгвардії. Для цього він відвідав ряд соціальних закладів, серед яких були школи та дитячі садочки. Він збирав педагогічні склади цих установ, з якими і проводив відповідну роботу.

Також робоча група надала допомогу в організації культурно-просвітницьких заходів, а саме: концерту та вшанування Дня захисника України.

"Офіцери дуже постаралися. Було охоплено велику кількість людей, особливо враховуючи їх географічну віддаленість. Вважаю, що ми попрацювали системно, точково, якомога всебічно охопивши і виконавши поставлені перед нами завдання",- підбиває підсумки полковник Микола Товма.

Результатом роботи психологічної групи стала доповідна записка на ім'я заступника командувача Національної гвардії по роботі з особовим складом, де були подані проблемні питання, а також пропозиції щодо покращення морально-психологічного стану та клімату та зміцнення дисципліни у військових колективах за місцями несення служби.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling