Общество

В Тернополе "Правый сектор" взвалил на себя часть работы военкомата

23 октября 2015 15:32

У Тернополі ініціювали проект «Дух нашої давнини». Започаткували його Всеукраїнська організація «Тризуб» ім. Степана Бандери і Тернопільський осередок «Правий сектор». Проект покликаний займатися патріотичним вихованням школярів. У його рамках проводять спеціальні табори, до яких можуть долучитися усі охочі діти.

З червня у селі Кутянка, Шумського району, проходили табори для дітей. Учасникам надали можливість обирати те, чим хочуть займатися: військовою справою, зброєзнавством, тактичною медициною, стройовою підготовкою. Відвідували ідеологічні та історичні лекції, дивилися фільми. Окремо провели «Мистецьку поляну», під час якої дітей навчали театральному мистецтву і сценічній мові, грі на інструментах: гітарі, скрипці, фортепіано.

«Для нас, як для українських націоналістів є дуже важливим поняття традиційного виховання нашої української молоді. Тернопільщина серед осередків «Правого сектору» і «Тризубу» є авангардною у цьому процесі. Молодь наша кинута напризволяще, можливо, для того владного загалу, який завжди приходить і думає як накрасти, поки є можливість. Молоді нашій виділяється десь місце або виїжджати закордон, або ходити десь по клубах, колотися і бухати. Тобто, молодь, яка думає, яка знає чого вона хоче – для нашої влади не потрібна! Тому, нами запущено такий процес – «Дух нашої давнини»», – поділився керівник «Правого сектору» у Тернопільській області Василь Лабайчук.

Відповідальним за проект є Назар Сарабун – керівник осередку «Правий сектор» у Тернополі. Він розповів, що спочатку проект задумали, щоб виховувати молодь у навчальних закладах. Потім такі навчання перейшли у табори. Наразі, займаються вихованням дітей від 10 до 18 років, пише Тернопіль.

Участь у літньому таборі взяли діти з 5 областей України: Тернопільської, Вінницької, Одеської, Дніпропетровської і Київської.

«Перший етап складався з того, що ми їздили по навчальних закладах Тернопільської області. За три місяці минулої зими ми опрацювали близько 2,5 тисяч студентів. За один виїзд хлопці опрацьовують аудиторію приблизно зі 100 чоловік. Після того ішло розповсюдження інформації про те, що ми займаємося вихованням молоді, спільно з обласною радою, відділом сім’ї, молоді і спорту», – розповів керівник осередку «Правий сектор» у Тернополі Назар Сарабун.

За словами Назара Сарабуна, у дітей враження від перебування у таборі позитивні, змінився їхній світогляд. Наразі, запланований наступний етап проекту – залучення до співпраці школярів, бо до цього співпрацювали зі студентами.

У Тернополі перебуває 6 батальйон, який ділиться досвідом дій, власними знаннями у проекті: «Ми гарантуємо, що вони повністю адекватні по відношенню до свого матеріалу. Їх ніхто туди не затягував, ніхто не воював за гроші. Це є люди свідомі, ідейні, люди, які свідомо передають свої знання. Тому, зараз ми хочемо охопити ширшу аудиторію, бо є багато інструкторів, щоб опрацьовувати, навіть, на всеукраїнському рівні», – поділився Назар Сарабун.

Щоб долучитися до табору слід зайти на сторінки спільнот «Дух нашої давнини» у соцмережах «ВК» і «Facebook». Там опубліковані контактні дані та детальніша інформація про проект і табори.

0352.ua


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling