Харьков

Харьковские нацгвардейцы ищут мотивированных абитуриентов (фото)

27 октября 2015 18:40

Національна академія Національної гвардії України є військовим навчальним закладом, в якому завжди поважали та підтримували історично сформовані традиції, які існують вже роками. Однією з них є профорієнтаційна робота, до якої активно долучаються, студенти та офіцери Академії.

Нещодавно особовий склад Національної академії Національної гвардії України провів для учнів старших класів усіх районів Харкова презентації своїх факультетів, розповівши про перспективи майбутніх спеціальностей. Представники вищого навчального закладу розповіли школярам про колектив, навчально-матеріальну базу Академії, побутові умови та про перспективи служби у підрозділах Національної гвардії України.

Військовослужбовці Національної академії у складі старшого викладача кафедри військового навчання та виховання майора Олексія Міршука, молодшого сержанта Кирила Онищенко та курсанта Олени Чижової завітали до  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №142 з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів з відповідальною професією нацгвардійця.

В рамках профорієнтаційної роботи було проведено бесіду з учнями випускних класів. У ході спілкування зі школярами представники Академії надали вичерпну інформацію щодо умов вступу до навчального закладу та особливостей навчання, про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у науковій чи громадській роботі, у спорті чи культурно-масовому житті.

Старшокласникам також було запропоновано продивитись декілька коротких фільмів про діяльність Національної гвардії України та Національну академію Національної гвардії України. Після перегляду яких, військовослужбовці Національної академії залюбки відповідали на запитання, які цікавили учнів з приводу вступу до навчального закладу.

 «Я розумію що вибір професії – справа відповідальна і досить непроста. Адже від цього залежить те, як складеться подальше життя людини. Я спеціально обрав для проведення профорієнтаційної роботи саме цю школу, бо в 2001 році сам її закінчив», -  говорить майор Олексій Міршук.

Діти були приємно здивовані, а вчитель Михайло Кузьмич, був радий знову зустріти випускника, який як і обіцяв – став військовим. Представники Національної академії щиро сподіваються, що їх робота не буде даремною і допоможе зробити правильний вибір майбутнім абітурієнтам.

Автор Катерина Прозванюк

Фото Стас Заботнов


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling