Харьков

В зоне АТО харьковские нацгвардейцы задержали подозрительного мужчину (фото)

5 ноября 2015 12:33

Поблизу смт Комишуваха, що на Луганщині, знаходиться один з блок-постів, на яких виконують бойові завдання гвардійці Окремої Слобожанської бригади.

Близько півночі 3 листопада чергова зміна у складі сержанта Олександра Рижкевича та молодшого сержанта Сергія Недугова помітила переміщення невідомих осіб. Невідомі прокрадались під «зеленкою», на відстані 200 метрів від КПП з напрямку залізничного переїзду. Про ситуацію доповіли начальнику блок-посту старшому лейтенанту Сергію Ковтунову, який згідно бойового розрахунку надіслав на посилення солдатів Павла Мокроусова та Миколу Кулініча.

Для з’ясування обставин та можливих намірів осіб, що наближались, був зроблений постріл освітлювальною ракетою. Бійці побачили, що переміщаються двоє чоловіків. Освітлення місцевості порушило їх наміри і один з них втік у напрямку переїзду. Другий, піднявши руки вгору, рухався в напрямку посту і кричав: «Хлопці, не стріляйте! Я свій, харківський!». Чоловіка затримали та провели поверховий догляд. Зброї при собі затриманий не мав. Проте ознайомлення з його документами, нелогічна поведінка та результат догляду особистих речей поставили більше запитань, ніж відповідей про особу і наміри затриманого.

Так, паспорт у затриманого був новий, виданий в серпні 2015 року в Шевченківському районі Харківської області. Чоловік розповів, що після конфлікту із дружиною, яка його вигнала із власного помешкання, він потрапив у Лісічанськ, а потім через Попасну – на територію так званої «ЛНР». Там, з його слів, 7 жовтня він був затриманий бойовиками і знаходився у Первомайську.

Із самого початку затриманий заперечував, що з ним пересувався другий чоловік. Наполягав на тому, що має психічні розлади, які може підтвердити медичними довідками. Одні пояснення були невпевнені, інші привертали увагу своєю чіткістю і послідовністю. Розповідь доглянутого на вигляд чоловіка наводила на сумніви щодо того, що він знаходився під арештом та близько місяця потерпав від побоїв та знущання. Для з’ясування всіх обставин зазначених подій, встановлення особи затриманого та можливої приналежності до участі у незаконних збройних формуваннях, останній був переданий до правоохоронних органів.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling