Политика

В Ровенской области СБУ задержала пособников боевиков

6 ноября 2015 10:53

У Рівненській області Служба безпеки України затримала двох осіб, які намагалися з підробленими документами потрапити до України з Республіки Білорусь.

Одного із затриманих було завербовано у серпні ц.р. представниками терористичної організації «ЛНР». Як повідомляє Главное з посиланням на прес-службу СБУ, щоб потрапити до України, громадянин Білорусі назвався уродженцем Донецька та на підставі неправдивих даних отримав посвідчення особи на повернення.

Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо відкриття провадження за замах на участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Встановлено, що інший затриманий, громадянин України, на початку 2015 року добровільно вступив до терористичної організації «ЛНР», отримав військову форму, автомат та боєприпаси. Під час огляду у нього виявлено фото, на якому бойовик позує у військовій формі з нашивкою «новоросія» та зі зброєю на фоні бронетехніки.

Слідчими Управління СБ України в Рівненській області зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Тривають-оперативно слідчі дії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling