Харьков

КИУ: в Харьковском облсовете "договорятся": "Відродження", "Наш край" и "Солидарность" (графика)

12 ноября 2015 16:59

Місцеві вибори на Харківщині принесли успіх колишнім регіоналам. Команда Геннадія Кернеса, разом з Опозиційним блоком, набрали потрібну кількість депутатських багнетів для створення більшості в обласній раді. Велика вірогідність, того, що до голосів цієї більшості долучиться й "Наш край". Так, переконлива та стабільна більшість, дозволить приймати всі необхідні їй рішення, повідомляє Главное з посиланням на Комітет виборців України.

Ймовірна конфігурація коаліції в Харківській обласній раді:

  • Відродження

    50

    Солідарність

    20

    Опозиційний блок

    19

    Самопоміч

    12

    Наш край

    11

    Батьківщина

    11

 

ХАРКІВ

  • Відродження

    57

    Самопоміч

    13

    Солідарність

    7

    Наш край

    7

До складу Харківської міської ради пройшли чотири партії. Більшість місць отримала Харківська міська організація партії «Відродження» - 57 мандатів. Харківська міська організація політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» отримала 13 мандатів. «Солідарність» та «Наш край» отримали по 7 мандатів. Цифри показують, що обраний міський голова буде мати підтримку депутатів від «Відродження».

ЛОЗОВА

  • Відродження

    9

    Солідарність

    6

    Батьківщина

    5

    ПППУ

    4

    Радикальна партія Олега Ляшка

    3

    Нова держава

    3

    Наш край

    2

    УКРОП

    2

    Сила людей

    2

 

До ради пройшли депутати 9 з 13 місцевих партійних організацій, що приймали участь у виборчих перегонах. Конфліктів між новими міськрадою та Лозівським міським головою не передбачається. Незважаючи на жорстку боротьбу за посаду між старим (Степанов) та новим мером (Зеленським), яка проходила в виборчий період, ситуація на місцевому політичному горизонті не передбачає потрясінь. Депутати 6 з 9 місцевих політичних сил, що пройшли до ради, в той чи інший спосіб підтримували нового голову. Про це свідчить і проведена перша сесія міської ради, на якій переважною більшістю, майже одностайно обрано секретаря ради, затверджено якісний та кількісний склад постійних комісій та виконкому а також призначено заступників міського голови та керуючого справами міськвиконкому.

ІЗЮМ

  • Відродження

    10

    Нові обличчя

    9

    Нова держава

    5

    Наш край

    3

    Партія Пенсіонерів України

    3

    Солідарність

    2

    Батьківщина

    2

 

Наразі чітко вимальовується протистояння двох груп – партії підприємців «Нові обличчя», що аффелюється з провладним табором (підтримка БПП явна) і коаліції «Відродження» - «Нова держава» (15 деп + 2 з 3 членів «Нашого краю»). Перші намагаються протягти секретарем міськради колишнього голову міського осередку п. УДАР (згодом – «Солідарності») В. Мацокіна і створити монополію на владу в місті, другі хочуть створити їм противагу, спираючись на нечітку перевагу і «протягти» свого секретаря – підприємця О.Шука або помічника В.Остапчука заст. начальника зал. станції «Ізюм» С.Скуйбіду (колишній начальник штабу партії ВО «Батьківщина»). Йде боротьба за голоси «нейтралів» - партії пенсіонерів та «Нашого краю».

КУП‘ЯНСЬК

  • Відродження

    20

    Солідарність

    6

    Наш край

    4

    Батьківщина

    2

    Партія ветеранів Афганістану

    2

 

Партія «Відродження» отримала 20 місць з 34 в Куп’янський міській раді, Куп'янський міський голова - представник партії «Відродження», тому коаліція не потрібна. Конфлікти між Куп'янською міською радою i Куп'янським міським головою виключені.

ЧУГУЇВ

  • ВО «Центр» (Шенцев)

    17

    Наш край

    7

    Солідарність

    5

    Відродження

    3

    Нова держава

    2

 

У Чугуєві міським головою знову була обрана Галина Мінаєва. Результат (63,26%).

Скоріше за все, «правляча» коаліція буде утворена з представників ВО «Центр» та партії «Наш край», які провели до нового депутатського корпусу чимало колишніх «регіоналів». У промерській більшості буде й «Відродження». В обережній опозиції традиційно перебуватимуть комуністи, що сховалися за личиною «Новою держави».

ПЕРВОМАЙСЬКИЙ

  • Солідарність

    12

    Відродження

    7

    Наш край

    6

    Батьківщина

    5

    Волонтерська партія України

    2

    Соціалісти

    2

Цікава ситуація з м. Первомайський, де міським головою став представник «Батьківщини».

Партія міського голови має лише 14,7% голосів, натомість понад 1/3 має «Солідарність», а 38% «Відродження» з «Нашим краєм». Так що тут меру також доведеться спиратись на підтримку владної партії, а «золоту акцію» має Волонтерська партія.

БАЛАКЛІЯ

  • Відродження

    13

    Солідарність

    5

    Волонтерська партія України

    4

    Батьківщина

    3

    УКРОП

    3

    Сила людей

    2

    Радикальна партія Олега Ляшка

    2

    Нова держава

    2

По місту Балаклія перемога «Відродження», яка набрала 13 із 34 місць. Проте більшості воно не має ніяк. Скоріш за все, буде ситуативна більшість з новою щоразу конфігурацією.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling