Политика

Раненый боец АТО вынужден выбивать из части свои деньги через суд (фото)

13 ноября 2015 15:02

Боєць 17-го батальйону тероборони Кіровоградщини Геннадій Ткаченко пішов до суду, аби добитись від військової частини законних виплат зарплатні за час перебування в зоні АТО. Суд виніс рішення на користь військового, однак Кіровоградський обласний військкомат, що перераховує кошти до військової частини, заявив: рішення оскаржуватимуть. Про це, як повідомляє портал Главное, написала у Фейсбуці координатор організації "Кіровоград волонтерський" Тетяна Бородіна.

За її словами, Геннадій Ткаченко був поранений в зоні АТО під час обстрілу українських позицій російськими градами 19.08.2014. Військовий чотри місяці перебував на лікуванні (жовтень, листопад, грудень 2014 -го, січень 2015-го) і повинен був отримувати зарплатню за ці місяці у сумі 12 тисяч гривень. 

Під час розгляду справи у суді Геннадій Ткаченко, старший водій роти ВЧ ПП В2304 надав усі довідки військово-лікарської комісії, йдеться у рішенні суду від 15.10.15 у реєстрі судових рішень. Військовий прокурор Кіровоградського гарнізону під час засідання наголосив на тому, що військова частина дійсно обмежила законне право сержанта Геннадія Ткаченка на своєчасне та повне одержання грошової винагороди за участь в антитерористичній операції за період з жовтня 2014 року по лютий 2015 року включно.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. N 417 «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. N 158», виплата винагороди здійснюється також під час перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я у зв'язку з пораненнями (контузіями, травмами, каліцтвами), отриманими під час участі у зазначених операціях і заходах.

У результаті, 15 жовтня,  суд задовольнив позовні вимоги Військового прокурора Кіровоградського гарнізону, який діяв  в інтересах Геннадія Ткаченка. Постанова суду могла бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення апеляційної скарги. Однак обласний військкомісаріат не подавав апеляційної скарги, повідомили "Гречці" у прес-службі комісаріату.

Євген Луцко, спеціаліст зі зв'язків з громадськістю Кіровоградського обласного військового комісаріату, пояснює, оскільки військова частина не має ЄДРПОУ, а усі виплати здійнюються через військкомісаріат, останній був у цій справі відповідачем, представником частини. Однак наразі апеляційну скаргу має заявляти не Кіровоградський обласний військкомат, а військова частина, яка має право бути стороною в позові. 

"Апеляційна скарга подана не буде. Наразі вирішується питання щодо сплати боргу", - заявили Гречці у військкомісаріаті.

Жодної інформації про те, що військова частина готує апеляційну скаргу на постанову окружного адміністративного суду, у військкоматі немає.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling