Общество

Одесские нацгвардейцы практически ежедневно задерживают правонарушителей (фото)

15 ноября 2015 13:13

Особовий склад одеського полку охорони громадського порядку припинив значну кількість злочинів на вулицях міста, цей тиждень — не виключення.

Гвардійці військової частини 3012 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України охороняють громадський порядок на вулицях Одеси. Досвідчені військовослужбовці знають райони виконання завдань «як свої п’ять пальців». Кожен маршрут має свої особливості: в тих дворах трапляються пограбування, а там люблять «повеселитися» молодики напідпитку, тощо.

Ретельне вивчення маршрутів патрулювання — один із основних елементів підготовки військових нарядів. До служби в частині ставляться серйозно, адже відповідальність величезна — охороняти порядок на вулицях рідного міста. Навіть для солдат-строковиків з інших регіонів країни Одеса швидко стає рідною, а справжні одесити називають її «мамою».

Результат такого ставлення до своїх обов’язків — стан громадського порядку на ділянках відповідальності гвардійців. Кількість вуличних злочинів в районах патрулювання різко зменшується, що підтверджується статистикою. Завдяки пильності та рішучості гвардійці цього тижня припинили в Приморському районі міста два злочини. 12 листопада був затриманий молодик із підозрілою речовиною, яка згодом виявилася наркотиком. В цьому випадку військовослужбовцям сержанту Олександру Бровку та сержанту Петру Гайді допоміг вірний друг та незмінний помічник на маршруті службовий пес Мухтар. «Саме він першим звернув увагу на підозрілого чоловіка, — розповідає кінолог, сержант Гайда — почав гавкати та тягнути поводок, він завжди так поводиться, коли чує злочинця».

Сам громадянин почав метушитися, помітивши правоохоронців, спробував втекти, але його швидко наздогнали та попросили пояснити свою поведінку. Молодик явно нервував… При проведенні поверхневого огляду громадянина гвардійці виявили шприц. Затриманого разом із речовими доказами було передано прибулій на місце затримання слідчо-оперативній групі. Чуття Мухтара не підвело і цього разу — у шприці експертиза встановила наркотичну речовину.

Вуличний грабіж в тому ж районі припинив наступного дня військовий наряд у складі підполковника Тимура Охрімова та старшого солдата Андрія Киричука. Патрульний автомобіль рухався по маршрута, коли перехожі повідомили що у дворі кличе на допомогу жінка. За лічені секунди наряд прибув до місця  події, якраз вчасно, зловмисник вже відібрав у жінки сумку та, погрожуючи, вимагав віддати золоті прикраси.

Поява гвардійців стала для невдалого грабіжника повною несподіванкою, його без зайвих зусиль затримали та разом із потерпілою доставили до Приморського відділу поліції. Обидва військових наряди за сумлінність та зразкове виконання обов’язків заохочені командуванням військової частини.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling