Харьков

На Харьковщине переселенцев приглашают в семейный интеграционный лагерь

23 ноября 2015 09:31

Харківський регіон є одним з найбільших в Україні, що приймає переселенців із Луганської та Донецької областей. Це зумовлено бажанням людей переселитися у велике місто із розвиненою інфраструктурою, повідомляє Главное з посиланням на civilforum.com.ua.

 Багато переселенців планують залишитися в Харківському регіоні назавжди. Різниця в політичних поглядах і не завжди коректна форма подання інформації додатково загострюють ситуацію, збільшуючи прірву між людьми.

Саме з метою зменшення соціальної напруги у листопаді 2015 року стартував проект «Сила єдності», націлений на подолання бар’єрів між вимушено переміщеними особами та харків’янами. Ініціатива щодо втілення такого проекту належить громадській організації «Фонд «Професійний розвиток Харкова» та реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та уряду Японії.

«Харків має стати для цих людей рідною домівкою, – говорить Марина Ладиженська, бізнес-тренер та управитель з персоналу Фонду. – Значна кількість людей намагаються відновити нормальне життя саме в Харкові, і саме тому дуже важливе взаєморозуміння із місцевою громадою».

Ірина Фоменко, голова правління громадській організації «Фонд «Професійний розвиток  Харкова», розповідає: «Уже три роки наша організація допомагає соціально уразливим верствам населення в працевлаштуванні. За цей період до нас звернулося близько 2000 людей, із них для 1340 було знайдено роботу».

У рамках проекту «Сила єдності» планується низка масштабних заходів, спрямованих на спільну діяльність родин вимушено переміщених осіб та харків’ян. Головна мета проекту – залучити людей до активних дій на користь місцевої громади.

Старт проекту заплановано в сімейному інтеграційному таборі на базі відпочинку «Карнавал» 27-29 листопада 2015 року. 120 осіб, 40 сімей харків’ян та переселенців із дітьми шкільного віку мають можливість не тільки відпочити, а й узяти участь у цікавих заходах, тренінгах, майстер-класах тощо. Учасники проекту згуртовуються навколо вічних цінностей, таких як сім’я та виховання дітей.

Далі буде запропоновано цикл культурних та освітніх заходів, психологічних та практичних тренінгів, участь у волонтерських та благодійних акціях, екскурсіях. Проект триватиме протягом 4 місяців. «Окремий напрям діяльності – профорієнтаційна робота з підлітками та кар’єрне орієнтування молоді, бо саме від свідомого вибору професії залежить не лише добробут у майбутньому, а й фізичне та психічне здоров’я людини», – говорить Марина.

Як зазначає Ірина Фоменко, коли особа вже задовольнила первісні потреби, такі як харчування, житло та робота, виникає потреба в самовдосконаленні та благодійності на користь інших. Так, дуже багато людей, які скористалися послугами Фонду та були працевлаштовані, готові надати допомогу іншим.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling