Харьков

Сотрудники СБУ будут круглосуточно "следить" за харьковчанами (видео)

27 ноября 2015 12:08

В Управлінні Служби безпеки України в Харківській області введено в експлуатацію апаратно-програмний комплекс Центру моніторингу безпеки. Він дає можливість цілодобового відеоспостереження і записування інформації з камер у Харкові й області.

Проект реалізовано за фінансової підтримки Харківської обласної ради в рамках виконання комплексної програми профілактики правопорушень в регіоні, повідомляє Главное з посиланням на речника СБУ Владислава Абдулу.

Основною його метою є виявлення, попередження та запобігання терористичним актам та диверсіям. Комплекс також може бути використаний в інтересах інших правоохоронних органів для розслідування злочинів.

Комплекс такого рівня потужності та якості не має аналогів в Україні. На сьогодні він дозволяє отримувати інформацію з більш ніж тисячі ІР-відеокамер, розташованих як у Харкові, так і на території великих населених пунктів області. З них понад 250 камер були встановлені за ініціативи Харківського управління СБУ на особливо важливих об’єктах господарства та інфраструктури регіону. Комплекс спроектовано так, що до нього згодом можна підключити ще кілька десятків тисяч камер.

Центр моніторингу безпеки обладнано спеціалізованим програмним забезпеченням обробки та збереження інформації, яке дозволяє миттєво отримувати доступ до всіх підключених відеокамер та відеоархіву. Для цього використовується інтерактивна карта міста й області з нанесеними на ній місцями розміщення кожної з відеокамер та секторами, які вони охоплюють.

Відеопотік записується і зберігається на власному серверному обладнанні, що встановлено у приміщеннях Управління СБУ в Харківській області.

Перегляд зображення з відеокамер чи архіву здійснюється на великоформатних моніторах, а програмне забезпечення дозволяє переглядати одночасно 30-45 камер, змінюючи конфігурацію екранів відповідно до ситуації та потреб.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling