Харьков

Лозовую начали очищать от коммунистической скверны (фото)

3 декабря 2015 16:08

На площі Праці у центрі Лозової, що на Харківщині, демонтували 15-метровий знак серпа і молота. Працівникам комунального підприємства "Теплоенерго" ніхто не заважав, повідомляє Главное з посиланням на Інфопорт.

Комунальникам знадобилося майже дві години, аби зрізати і зняти знак з постаменту. Його обережно опустили на землю, відрізали один з боків і вивезли усе вантажівкою на територію "Теплоенерго". Як повідомив співробітник підприємства Віктор Артеменко, знак зберігатимуть, доки не вирішиться його подальша доля.

Секретар міськради Сергій Коба говорить, що ніяких планів на серп з молотом у міста немає. Знак віддали тепловикам, аби вони використали його для виробничих потреб на кшталт ремонтів.

Поки тривав демонтаж, підійшло кілька лозівчан, аби зробити фото напам’ять. Вони тихо обурювалися, що влада знищує все російське, риторично запитували, чим завадив серп з молотом і до чого тут Радянський Союз, якщо серп і молот — знаряддя і символ праці. Заважати комунальникам ніхто не намагався, мітингів не збирав.

Сьогодні "Теплоенерго" зріже і другий знак серпу і молоту, на в’зді до Лозової з боку Харкова.

Символи радянської доби демонтують за рішенням виконкому Лозівської міської ради і відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів". Також мерія вирішила перенести пам’ятник Леніну, але яким чином і куди, поки невідомо.

На місці демонтованих пам’ятників планують встановити нові: на площі Праці — знак на честь людей праці, а на площі Соборності — монумент борцям за незалежність України.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling