Политика

"Качественная" мобилизация: в Тернополе у пьяных армейцев отказали почки и пропало зрение

7 декабря 2015 19:12

За повідомленням місцевих ЗМІ на вихідних кількох військвослужбовців частини В-1428, що у Тернополі на вулиці Дубовецькій, доставили до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону м. Львів.

Шістьом воякам діагностували алкогольне отруєння. У двох з них наслідки війни з “зеленим змієм” призвели до серйозних проблем зі здоров’ям. За свідченнями медиків у пацієнтів відмовили нирки та пропав зір, повідомляє Главное з посиланням на zz.te.ua.

Командири вкрай неохоче коментують подію, посилаючись на медичну таємницю. Хоча жодних секретів у тому, що сталося немає. Після відновлення частини у Тернополі п’яні солдати стали буденним явищем. Вони швендяють містом, розпивають спитне в парках, сплять у бур’янах. Начальство, очевидно, такий “відпочинок” підлеглих влаштовує.

Як повідомили в ГУ Національної поліції в Тернопільській області, правоохоронці вже знайшли джерело цього отруйного напою.

За повідомленням поліції, отруйний алкоголь розливало подружжя тернополян. У власному помешканні ділки виготовляли небезпечну спиртову суміш та продавали усім охочим по 30 гривень за пляшку.

За рішенням суду слідчі ГУНП в області спільно з працівниками прокуратури провели оубшк в оселі підозрюваних. Правоохоронці виявили та вилучили спирт, майже 10 літрів готової спиртососуміші, порожню тару з-під горілки, корки, ємності для змішування спиртосуміші та інше приладдя.

Усе вилучене поліцейські направили на експертизу. Підозрювані у скоєному зізналися.

Правоохоронці внесли відомості про подію до ЄРДР згідно частини 3 статті 204 ККУ — незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків. Триває слідство.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling