Харьков

На Харьковщине полиция "накрыла" крупнейший цех по производству спайсов (фото)

18 декабря 2015 14:09

Працівниками Слідчого управління ГУ НП в Харківській області, спільно із працівниками прокуратури Харківської області та шостого Регіонального управління Департаменту протидії наркозлочинності МВС України викрито, задокументовано та припинено злочину діяльність щодо наркотрафіку особливо небезпечних психотропних та наркотичних засобів, у складі організованої злочинної групи з семи чоловік – жителів міста Харкова, яку очолив 56-ти річний місцевий мешканець.

Про це Главному повідомив заступник начальника ГУ НП в Харківській області – начальник слідчого управління полковник поліції Олександр Бударний.

Встановлено, що учасники зазначеної організованої групи, попередньо зорганізувавшись у стійке об’єднання протягом тривалого часу у період з  лютого по липень 2015 року займались на території м. Харкова злочинною діяльністю, яка ретельно планувалась, погоджувалась та реалізовувалась усіма учасниками організованої групи. На протязі встановленого часу у приміщенні одного з нежитлових  будівель м. Харкова незаконно виготовлялись та фасувались особливо небезпечний наркотичний засіб AB-PINACA-CHM та особливо небезпечна психотропна речовина ADB-FUBINACA, AB-FUBINACA і AB-PINACA, що у вузьких колах мають просту назву - «спайси».

Після цього, учасники організованої злочинної групи збували вказані наркотичні та психотропні речовини особам, які перебували у залежності від їх вживання на території м. Харкова, у тому числі шляхом таких собі своєрідних «закладкок», тобто, заздалегідь залишали речовину у певному затишному місці, розташування якого повідомляли потенційному покупцю лише після переказу  ним грошових коштів на банківські рахунки відкриті на підставних осіб.

В теперішній час учасникам вказаної організованої злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України – незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збут а також збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинене організованою злочинною групою. Стосовно 4-х підозрюваних судом обрано запобіжний захід тримання під вартою, стосовно інших трьох – цілодобовий домашній арешт. Слідство триває. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling