Политика

Разведка: ситуация в зоне АТО остается сложной

21 декабря 2015 14:31

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Противник продовжує інтенсивний вогневий вплив на сили АТО із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 20 грудня ц.р. здійснено 57 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, танків, 82 та 120-мм мінометів, з них: два – Станиця Луганська (Новоайдарський напрямок), 11 – Троїцьке, Луганське, Зайцеве, Лозове (Слов’янський напрямок), 41 – Новгородське, Авдіївка; Опитне, Піски, шахта Бутовка (Донецький напрямок), три – Красногорівка, Гранітне (Волноваський напрямок).

Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки Міноборони.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Горлівка та Донецьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків та САУ.

Основні зусилля противника були зосереджені на:

перегрупуванні/посиленні підрозділів першого ешелону на Слов’янському напрямку та фортифікаційному обладнанні позицій;

веденні розвідки сил АТО на Маріупольському напрямку;

організації скритого управління військами;

підвищенні боєздатності з’єднань та частин 1 і 2 АК;

здійсненні логістичного забезпечення російського окупаційного угруповання.

Встановлено чергові факти загибелі російських військовослужбовців:

у Безіменному (Новоазовський район) у результаті вибуху загинули два кадрові російські офіцери, які виконували обов’язки на посадах військових радників у 9 окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ) 1 АК. З метою проведення розслідування обставин інциденту, до розташування полку прибула комісія на чолі з командувачем 1 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ. Особовому складу обмежено вихід за межі військової частини;

під час виконання диверсійно-розвідувальних завдань загинуло вісім військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК. У зв’язку із зростанням кількості втрат серед особового складу у бригаді відмічаються чисельні випадки непокори командуванню. Зокрема, розвідувальні підрозділи з’єднання відмовляються вести диверсійно-розвідувальну діяльність в тилу сил АТО. Зважаючи на це, до Горлівки прибула комісія 1 АК з метою перевірки стану справ у бригаді та проведення заходів “виховного впливу”;

внаслідок “дружнього” обстрілу одного з підрозділів 1 АК було поранено шестеро та загинуло четверо військовослужбовців (у т.ч. одного кадрового військовослужбовця ЗС РФ у званні “майор”).


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling