Политика

У Муженко решили обсудить итоги и причины провала непродуманной мобилизации

27 декабря 2015 13:23

У Києві відбулася нарада з підбиття підсумків та аналізу стану справ за результатами проведення шести черг часткової мобілізації, яка пройшла під головуванням начальника Генерального штабу Віктора Муженка. У роботі наради також взяли участь представники керівного складу Збройних Сил України, командири військових частин та військові комісари, повідомляє Главное з посиланням на сайт МО.

Як завжди, Віктор Муженко акцентував увагу не на якісних показниках, а на кількості тих, кого вдалося відловити на вулицях міст та селищ України, особливо протягом 5 та 6 хвиль мобілізації.

Так, Муженко "відрапортував", що протягом шести черг мобілізації до лав Збройних Сил та інших військових формувань України було "призвано" понад 200 тисяч чоловік. Скільки серед них примусово відловлених, з тяжкими захворюваннми або "аватарів", сайт МО замовчує.

Про те, зазначається, що  у Генштабі України звернули увагу на той факт, що військомати заради плану відправляли в АТО тих, хто потім ставав для побратимів і командирів суттєвою проблемою.

—  Адже коли не спрацьовує військомат — з’являються проблеми у командира, і навпаки — коли існують недоліки в роботі командирів частин, то після демобілізації з’являються проблеми у військових комісаріатів, - цитує Муженка сайт МО.

Начальник Генерального штабу додав, що в подальшому до роботи військових комісаріатів на місцях необхідно активніше залучати громадські організації патріотичного спрямування.

Наприкінці наради кращі за підсумками роботи військові комісари отримали державні нагороди, а також відзнаки Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України. Чи є серед них ти, хто організовував на вулицях "сафарі" на чоловіків, не повідомляється.

Нагадаємо, на Харківщині завдки протиправним діям працівників військоматів 5 та 6 волни мобілізацї були провалені - план змогли виконати лише на 50-60%. Правозахисники Харківщини однозначно заявили, що за підсумками року саме військомати є основними порушниками прав людини.

Громадьскі організації та волонтери наполягають на реформуванні військоматів, систем мобілізації та призову, щоб в армію не могли потрапити ти, хто не має бажання служити.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling