Политика

Военком Тернопольщины высказался против принудительной мобилизации

18 января 2016 20:59

Якщо Тернопільска область виконає план набору військових за контрактом, мобілізацію на теренах області оголошувати не доведеться. Про це повідомляє Главное з посиланням на 0352.

Наразі є необхідність замінити тих, хто був мобілізований під час чергової хвилі мобілізації. Водночас чимало з них, зазначає обласний комісар Володимир Катинський, приймають рішення продовжити службу за контрактом.

«Після того, як підняли зарплати, для цього є чималий стимул. Солдати отримуватимуть від 7,1 тис грн, офіцери – 10 тис, командири – від 7,7 до 13 тис грн у місяць. Для Тернопільщини це є хороші зарплати», – переконаний комісар.

Він додав, що у разі перебування в зоні бойових дій військові ще отримуватимуть додатково 5 тис грн. за перебування у першій лінії оброни або 2,5 тис грн у разі перебування в 2-3 лінії оборони.

Також залишається преміювання за знищену ворожу техніку чи підрозділи.

«Тобто є серйозна мотивація для служби за контрактом. Цим самим знімається і соціальна напруга щодо мобілізації, адже чим більший відсоток виконання плану прийому контрактників, тим менший буде план у разі можливої мобілізації. Не виключено, що мобілізацію взагалі не доведеться оголошувати. Власне, армія зацікавлена, щоб у її лавах служили вмотивовані люди. А от осіб, які схильні до вживання алкоголю, однак які попали  війська під час мобілізації, ми будемо позбуватися. Бо мобілізація, це м’яко кажучи, – дещо примусовий захід. Ми ж хочемо, щоб люди самі зробили свій вибір і йшли захищати батьківщину», – каже Володимир Катинський.

Він додав, що для укомплектування тернопільської військової частини необхідно 1,5 тис контрактників, 300 осіб – у Бережани у батальйон матеріального забезпечення, близько 50 – у бережанський центр зберігання та утилізації радіообладнання, 100 – на військову базу ПВО у Чорткові.

«У разі відсутності житла контрактникам надаватиметься 1,5-2,5 тис грн для винайму квартири, при бажанні вони зможуть жити у казармі на території частини. Також їх буде забезпечено безкоштовним харчування», – розповів про ще одну перевагу служби за контрактом комісар області

Водночас він додав, що служити за контрактом зможуть лише особи до 42 років, оскільки контракт підписується на 3-5 років, а вік контрактників обмежується 45 роками. 

Також бажаючі служити за контрактом мають мати повну середню освіту. Виняток складають ті, хто провчилися лише 9 класів, однак мають водійські права категорії С, тобто вміють керувати вантажівками.

Водночас для контрактників передбачена можливість безкоштовного навчання у вузі на заочній формі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling