Политика

Полторак пояснил, почему без реформ не будет нормальной боеспособной армии

21 января 2016 21:53

«Незважаючи на ризики відновлення збройного протистояння та складну обстановку в зоні бойових дій, головним пріоритетом і завданням Міністерства оборони залишається реформа Збройних Сил», повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час круглого столу в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

— Ця реформа є самою коштовною, але й самою необхідною. Історичний досвід показує, що держава, яка не має боєздатних збройних сил, рано чи пізно втрачає незалежність, — підкреслив Міністр оборони України.

Глава оборонного відомства поінформував, що у Міністерстві оборони передбачено розформування 11 структурних підрозділів, переформування одного та розширення функцій чотирьох.

У Генеральному штабі буде реалізовано структуру, яка максимально наближена до J-структури штабів країн НАТО. Заплановано реорганізувати 10 структурних підрозділів та вдосконалити — п’ять.

При цьому Міністр оборони та начальник Генерального штабу матимуть, відповідно, три та два заступника.

Передбачено чітке розмежування ланки підготовки військ (сил), якою опікуватимуться види Збройних Сил. Питання оперативного управління застосуванням військ (сил) буде покладено на Об’єднаний оперативний штаб.

Керівництво оборонного відомства розраховує на повернення до Збройних Сил максимального числа людей з бойовим досвідом.

«Одне із основних завдань для нас — повернути до лав Збройних Сил України тих хлопців, які вже мають бойовий досвід». На цьому сьогодні, 21 січня, наголосив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час брифінгу в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

— Людей, які проходили службу у Збройних Силах України, у тому числі, виконували завдання в зоні проведення антитерористичної операції і мають чималий бойовий досвід, дуже багато. Запрошую всіх, хто небайдужий до України, до її Збройних Сил, вступати до війська і захищати свою державу, — закликав керівник оборонного відомства.

Генерал армії України Степан Полторак акцентував увагу на тому, що на часі — вирішення чималої кількості завдань в рамках кардинального реформування Української армії.

— Нам багато чого ще треба зробити. Ми маємо зміцнити Збройні Сили України, підготувати армію до того, щоб вона була спроможна дати збройну відсіч у разі виникнення такої необхідності. При цьому не важливо, хто є агресором, — підкреслив Міністр оборони України.

Очільник оборонного відомства зазначив, що з метою впорядкування виплати винагороди військовослужбовцям за участь в антитерористичній операції Кабінет Міністрів України надав можливість керівникам міністерств і відомств, особовий склад яких бере участь в операції, оперативно в межах бюджетних призначень встановлювати розмір та здійснювати виплату винагороди за участь в АТО. Відповідну постанову ухвалено під час засідання Уряду 20 січня 2015 року.

Міністр повідомив, що сьогодні підпише наказ, яким буде встановлено грошову винагороду за участь в АТО. Вона буде однаковою як для солдата, так і для генерала.

— Життям на фронті всі ризикують однаково — і солдат першого року служби, і генерал, що служить довгі роки. А ось винагороду за участь в АТО отримують у різних розмірах. Цю несправедливість необхідно виправити. Тому ми маємо і суми грошової винагороди за перебування в АТО платити однакові, незалежно від звань, вислуги років та посад, — зазначив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

За словами Міністра, грошова винагорода за участь в АТО буде встановлена у двох розмірах: для тих, хто несе службу на лінії бойового зіткнення, і для тих, хто знаходиться в інших районах проведення антитерористичної операції.

За матеріалами прес-служби МО

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling