Политика

Полторак приказал провести серьезную проверку в 14 и 93 бригадах ВСУ

3 февраля 2016 21:44

У зв’язку з появою в мережі Інтернет публікацій щодо наявності окремих проблемних питань у 14-й та 93-й окремих механізованих бригадах, зокрема щодо виплат особовому складу додаткових грошових винагород за участь в антитерористичній операції, речового забезпечення військовослужбовців, повернення ними інвентарного майна, надання статусу учасника бойових дій, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак доручив відповідним посадовим особам провести перевірку оприлюдненої інформації та вжити вичерпних заходів з метою виправлення ситуації, що склалася. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу МО.

Для роботи безпосередньо на місці виїхала комісія у складі фахівців профільних структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

У випадку виявлення зазначених порушень винні будуть притягнуті до відповідальності.

З метою забезпечення відкритості та прозорості перевірки, а також доведення до громадськості інформації щодо її результатів, на офіційному веб-порталі Міністерства оборони України публікуватимуться відповідні повідомлення.

Стосовно надання військовослужбовцям зазначених бригад статусу учасника бойових дій, Генеральний штаб повідомив, що станом на 3 лютого 2016 року загалом у Збройних Силах України мають право на отримання статусу 143592 особи, отримали статус — 122764 особи.

У тому числі право на отримання статусу УБД з числа військовослужбовців 14-ї окремої мехіназованої бригади мають 3081 особа, отримали статус — 624 особи. Крім того, мають право на отримання статусу 597 військовослужбовців 1-го окремого мотопіхотного батальйону (у складі 14-ї омбр), отримали статус — 583 особи. Робота щодо надання статусу УБД триває й надалі.

Щодо військовослужбовців 93-ї окремої механізованої бригади, то тут мають право на отримання статусу 5798 осіб, отримали статус — 5154 особи. Відповідно, у 20-му окремому мотопіхотному батальйоні (у складі 93-ї омбр) мають право на отримання статусу — 862 особи, отримали статус — 821 особа.

З метою максимального прискорення процедури надання учасника бойових дій військовослужбовцям Збройних Сил України, посилено роботу відповідних відомчих комісій. При цьому першочергова увага приділена розгляду документів військовослужбовців, які виконують бойові завдання «на передньому краї», в умовах постійних збройних провокацій з боку бойовиків.

Так само тривають виплати додаткових винагород згідно Постанови Кабінету міністрів України від 20.01.2015 № 18.

В період з лютого 2015 по січень 2016 року фактично виплачено майже 106 мільйонів гривень, в тому числі 779 тисяч гривень за знищену ворожу техніку, 4389 тисяч гривень за успішне виконання бойових завдань.

22102 військовослужбовця отримали більше 104 мільйонів гривень за участь у бойових діях (так звана «бойова тисяча»).

Видано накази на нарахування ще 3 мільйонів 375 тисяч гривень «бойових». Ці виплати будуть здійснені під час виплати грошового забезпечення у лютому поточного року і 881 військовослужбовець отримає зазначені кошти.

Об’єми та порядок компенсації за втрачене майно, яке підлягає обов’язковій здачі при демобілізації або утриманні кошів з ПДВ та кратністю регулюються відповідною Постановою Кабінету міністрів України.

Питання дотримання прав військовослужбовців знаходиться на постійном контролі міністра оборони України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України, дається принципова оцінка діяльності посадових осіб усіх рівнів з питань всебічного забезпечення особового складу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling