Харьков

На Харьковщине СБУ предупредила передачу микросхем в Россию (фото)

4 февраля 2016 16:34

Співробітники Служби безпеки України у складі міжвідомчої групи спільно з прикордонниками та митниками запобігли контрабанді мікросхем, які використовуються у ракетно-космічної галузі. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу СБУ.

Правоохоронці затримали у Вовчанському районі Харківщини поблизу державного кордону автомобіль підвищеної прохідності. Водій намагався проїхати до Росії поза митним контролем. Під час огляду машини були виявлені напівпровідникові мікросхеми, що застосовуються у ракетно-космічній галузі, а також зварювальні апарати загальною вартістю майже сто сімдесят тисяч гривень.

За висновками фахівців, мікросхеми відносяться до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативні дії для встановлення походження мікросхем та організаторів їх поставки до Росії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling