Харьков

Харьковский рок-музыкант получил орден "За мужество" (фото)

9 февраля 2016 20:10

Учаснику звільнення Пісок, пораненому і демобілізованому бійцю 93 окремої мехбригади, мешканцю Лозівського району Харківщини Володимиру Полешку присвоїли орден "За мужність" ІІІ ступеня. Про це повідомляє Главное з посиланням на портал iploz.com.

Молодий лозівчанин, лідер місцевого рок-гурту "Мрії Марії" пішов на фронт добровольцем. До військкомату він з’явився у перший день після оголошення першої хвилі мобілізації — у березні 2014 року. Воював під Донецьком у складі 93 ОМБр.

До нагороди Володимира представив командир його штурмової групи Дмитро "Кощій" Кащенко після звільнення Пісок. Ту пам’ятну операцію провели 21 липня 2014-го. У запеклому бою Лозова втратила першого свого військового, танкіста Олександра Лавренка, Володимир Полешко отримав важкі поранення, але Піски тоді перейшли під контроль України, і "Кощій" пообіцяв представити до нагороди усіх бійців 93 ОМБр, що брали участь у звільненні, — близко п’ятдесяти чоловік.

Своє ім’я у списках нагороджених Володимир Полешко побачив у новинах. Каже, на орден вже не дуже сподівався, бо звик до думки, що представлення командира загубилося. Та й після звістки радість Володимира не повна, говорить він, оскільки досі нагородили не всіх учасників бою за Піски.

— Приємно відчувати якусь віддачу. Воно важко давалося — скільки хлопців наклали голови за ті Піски, як вони далися важко... Дай бог, щоб подання "Кощія" до всіх дійшло. А нас там було й небагато, — говорить боєць.

Коли Володимир отримає орден в руки, він іще не знає. Поки боєць приймає привітання — від командира, бойових друзів, товаришів-АТОшників і вдячних за його службу лозівчан.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling