Харьков

На Харьковщине бойцы АТО обвинили власть в попытке незаконного сноса памятника Ленину (видео)

10 февраля 2016 17:37

Про це бійці АТО з Лозівського району Харківщини заявили на комісії з перейменування вулиць 8 лютого, повідомляє Главное з посиланням на ТРК Сігма.

Лозівські АТОшники переконували, секретар міськради Сергій Коба підштовхував їх до незаконного зносу пам’ятника Леніну, а також звинуватили його у неповазі до літніх людей і патріотів. Згадали повідомлення у соцмережі.

Сергій Коба, обвинувачення не прокоментував. А мер Сергій Зеленський вибачився перед присутніми та попросив не сваритися.

Щодо долі пам’ятника вождю міський голова повідомив, лозівський Ленін все ще знаходиться у реєстрі архітектурних пам’яток, тому поки що демонтувати його не законно.

Сергій Зеленський зазначив, колишні керівники міста та вже нинішня влада зверталися до області з проханням виключити Леніна з реєстру архітектурних пам’яток. Про виключення просить і лозівський історик В’ячеслав Труш. 6 лютого він написав листа до Українського інституту національної пам’яті, аби там посприяли з виключенням Леніна з реєстру.

Присутні на засіданні лозівчани також поцікавилися, чи демонтували у Лозовій знаки комуністичного минулого- серп і молот на Авилівці та на вході у парк Перемоги.

Історики зазначили, ці знаки справді ще не демонтували. Міськголова Сергій Зеленський додав, з серпами та молотами, що залишилися у Лозовій, діятимуть за законом. 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling