Харьков

На Харьковщине СБУ ликвидировала производство отравляющих веществ (фото)

12 февраля 2016 19:10

На Харківщині Служба безпеки України ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну отруйних речовин. Про це повідомляє Главное з посиланням на спікера СБУ Владислава Абдулу.

Зловмисник, хімік за фахом, організував на території Харківської області незаконне виробництво контрафактних засобів для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Отруйні речовини виготовлялися і фасувалися під марками всесвітньовідомих іноземних виробників сільгоспхімії. Контрафактний товар зловмисник розповсюджував як в Україні, так і в сусідніх державах.

11 лютого співробітники СБ України припинили діяльність незаконного цеху з виготовлення отруйних речовин, а також виробничої лінії для пакувальної тари. Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання для виробництва отрути, прес-форми з логотипами іноземних фірм, запаси сировини, десятки тисяч одиниць пакувальної тари, етикеток з назвами препаратів та голографічним зображенням, а також велику кількість вже готової до реалізації продукції.

Раніше СБУ затримала у Харкові вантажівку, заповнену отруйними речовинами, які організатор каналу ввіз в Україну за підробленими документами.

Загалом у зловмисника вилучено понад 20 тонн готових контрафактних пестицидів та майже 19 тонн отруйної сировини.

Слідчими Управління СБ України в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 (#‎контрабанда отруйних речовин) Кримінального кодексу України. Невідкладні слідчі дії тривають.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling