Политика

Полторак и Турчинов открыли в Киеве форум по обороне и безопасности (видео)

18 февраля 2016 15:50

Розбудова та зміцнення сектору нацбезпеки та оборони - основа збереження України та забезпечення демократичного вільного розвитку нашої держави. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи під час відкриття «Українського Форуму з оборони і безпеки». Про це повыдомляє Главное з посиланням на прес-службу політика.

Форум відбувається під патронатом Міністерства оборони України і Державного концерну «Укроборонпром». Форум стане першою найбільшою міжнародною платформою в Україні, що об'єднає військових, експертів та аналітиків з багатьох країн світу, а також учасників українського ринку та провідних  іноземних виробників зброї та військової техніки - з фокусом на інвестиції у вітчизняний ОПК.

Зазначивши, що серед учасників заходу - потенціальні партнери і інвестори українського ОПК, Секретар РНБО України висловив сподівання, що робота Форуму сприятиме зміцненню зв'язків, розвитку й інвестуванню у вітчизняний оборонпром, «який готовий до цього». При цьому О.Турчинов наголосив, що влада сприяє не тільки розвиткові державного ОПК, а й державно-приватному партнерству, і розвитку приватних підприємств у цьому напрямку. «Тому я був би дуже радий, коли робота Форуму завершиться напрацюванням реальних спільних інвестиційних  перспективних проектів розвитку оборонно-промислових підприємств України», - сказав він.

О.Турчинов також заявив, що зброя і військова техніка, що виробляються в Україні, є конкурентними і на зовнішніх ринках, оскільки «вони проходять випробування не на полігонах, а в жорстоких бойових умовах».

Секретар РНБО України висловив сподівання, що фахівці з питань оборони і безпеки, які беруть участь у Форумі, допоможуть Україні розробити «нові стратегічні документи,  надати їм нову якість, що дозволить врахувати найкращий досвід держав-членів НАТО».

«Переконаний, що результат цього Форуму послужить зміцненню оборони і безпеки не тільки нашої країни, але і всієї Європи», - підсумував О.Турчинов.

О.Турчинов нагадав, що сучасний вектор реформування Збройних Сил, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ в Україні визначений у Стратегії національної безпеки Україні, Військовій доктрині, а також в інших важливих нормативних актах, які вже прийняті або будуть ухвалені найближчим часом.

Цей вектор, зазначив він, «стосується, у першу чергу, безальтернативності вибору українського народу європейської і євроатлантичної інтеграції». «Саме перехід на стандарти НАТО, побудова сектору безпеки і оборони, який відповідає найкращим зразкам провідних європейських країн і країн Альянсу, - це ті завдання, які ми намагаємося втілити незважаючи на те, що колосальний ресурс країни відволікається для протистояння агресору», - сказав Секретар РНБО України. При цьому він нагадав, що відповідно до Стратегії національної безпеки, «ми другий рік поспіль 5% ВВП скеровуємо саме на забезпечення безпеки і оборони нашої країни».

Ще одним стратегічним напрямком реформування безпеково-оборонного сектору О.Турчинов назвав пріоритетний розвиток оборонно-промислового потенціалу нашої країни.

«На моє переконання, є хибною позиція деяких європейських політиків, що не можна дратувати агресора. Цей «Мюнхенський синдром», який продовжує жити, на превеликий жаль, і сьогодні, призвів до того, що ми не маємо ефективної військово-технічної співпраці з нашими стратегічними партнерами», - зазначив О.Турчинов. «Саме тому нашим пріоритетом став розвиток оборонно-промислового комплексу,  - заявив він. - Це дуже широкий спектр напрямків діяльності починаючи від стрілецької зброї до виробництва, потужної бронетанкової техніки, авіації і до потужної ракетної зброї тощо».

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling