Общество

Організація "Передові правові ініціативи" провела унікальне за масштабами соціально-політичне дослідження громадської думки

29 февраля 2016 16:58

У неділю, 28 лютого, Всеукраїнська громадська організація «Передові правові ініціативи» (ППІ) провела унікальне соціологічне опитування громадян щодо їх думки про соціально-політичну ситуацію в Україні. Як зазначили соціологи ППІ, дане дослідження є одним із найбільших, як за охопленням регіонів, так і кількістю опитаних протягом одного дня респондентів.

Загалом опитування поводилося в 24 областях України (за виключенням АР Крим), у тому числі в підконтрольних український владі територіях Донецької та Луганської областей, а також у місті Києві. Усього було опитано 18 212 громадян, старших 18 років. Для проведення інтерв’ю, ППІ було залучено 559 інтерв’юерів (на громадських засадах), які вносили результати відповідей в режимі онлайн за допомогою автоматизованих додатків для планшетів та смартфонів. Попередній аналіз результатів даного соцопитування дає змогу встановити реальну картину в розрізі одномандатних виборчих округів з виборів народних депутатів України.

Питання, на які було запропоновано відповісти респондентам в ході дослідження, стосувалися їхніх політичних вподобань, а також ставлення до центральних та місцевих органів влади, до анексії Криму та війни на Сході України тощо.

У ВГО «Передові правові ініціативи» зазначають, що подібні за масштабами та оперативністю дослідження, стали можливими завдяки двом важливим факторам. По-перше, завдяки унікальному програмно-апаратному комплексу «Online administration system», розробленому IT-групою та експертами ППІ. По-друге, завдяки розгалуженій мережі інтерв’юерів, які працюють на волонтерських засадах та вже мають значний досвід проведення подібних досліджень.

Унікальне IT-рішення у вигляді програмно-апаратного комплексу «Online administration system», що дозволяє в режимі реального часу опрацьовувати результати опитувань, було вперше випробувано під час парламентської виборчої кампанії 2012 року та в 2014 році широко застосовано у більшості виборчих округів України. Протягом двох останніх років програма була значно вдосконалена, що дозволило адаптувати її для широкого кола завдань, включаючи дослідження соціально-політичного характеру.

Як підкреслюють в ППІ, під час проведення масштабних опитувань надзвичайно важливим є оперативно - протягом дня опитування - отримати та опрацювати дані, а також забезпечити максимальну об’єктивність та точність обробки інформаційного масиву. Особливу роль при цьому відводиться підготовці волонтерів, які залучаються для проведення інтерв’ю з респондентами. Для добровільних помічників регулярно проводяться тренінги та семінари, на яких волонтери поглиблюють свої знання та вдосконалюють навички проведення опитування та роботи з програмним забезпеченням.

Всеукраїнська громадська організація «ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ» (ППІ) створена у 2007 році з метою контролю та спостереження за виборчим процесом. За час свого існування спостерігачі ППІ працювали під час виборчих кампаній на президентських, парламентських та місцевих виборах в Україні та за кордоном. У 2015 році ВГО «ППІ» отримала на три роки офіційний дозвіл Виборчої комісії Великобританії мати своїх міжнародних спостерігачів на виборах, які проходять на території Сполученого Королівства Великобританії. Також фахівцями ППІ проведено численні соціологічні дослідження, опитування та екзит-поли.

 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling