Криминал

Штабом АТО развенчан миф о бомбардировке Еленовки силами ВСУ

28 апреля 2016 21:58

Штаб антитеррористической операции заявляет о недостоверности информации, которую распространили представители незаконных военных формирований, о трагическом инциденте в селе Еленовка Волновахского района Донецкой области 27 апреля.

ЗАЯВА
штабу АТО щодо недостовірної інформації, яку поширили представники незаконних збройних формувань, про трагічний інцидент у селищі Оленівка Волноваського району Донецької області 27 квітня 2016 року

Виходячи з попереднього аналізу ситуації довкола трагічних подій у Оленівці, повідомляємо наступне.

Відстань від першої позиції підрозділів ЗСУ до місця інциденту становить 6,6 км.

Виходячи з тактико-технічних характеристик 82-мм мінометів, зауважуємо, що вони не могли застосовуватися на такій відстані, адже у міномета 2Б14 «Піднос» максимальна дальність стрільби становить 3000 метрів, а 2Б9 «Васильок» – 4200 метрів.

Таким чином, ведення прицільного вогню з зазначеного озброєння можливе лише з території, тимчасово підконтрольній незаконним збройним формуванням. 

Також зауважуємо, що, згідно з Мінськими домовленостями, важке озброєння калібром понад 100 мм, зокрема 120-мм міномети та 122-мм гармати, відведені на встановлені відстані. Переміщення українськими підрозділами такого озброєння в бік лінії розмежування не відбувалось, що підтверджується представниками СММ ОБСЄ.

Важливо наголосити, що спостерігачами російської сторони СЦКК в ніч з 26 на 27 квітня 2016 року не зафіксовано жодного випадку застосування артилерійських гармат з боку Збройних Сил України у напрямку Оленівки.

Виходячи з вищевикладеного, трагічні події у селі Оленівка – це цинічна, заздалегідь спланована терористична акція, організована російсько-окупаційними військами, коли з метою дискредитації ЗС України ворог готовий обстрілювати мирних мешканців на підконтрольних бойовикам територіях.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих у цій страшній трагедії.

Прес-центр Штабу АТО

 

ЗАЯВА штабу АТО щодо недостовірної інформації, яку поширили представники незаконних збройних формувань, про трагічний ін...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Thursday, April 28, 2016

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling