Криминал

Пресс-центр АТО: Ситуация значительно усложнилась

22 мая 2016 09:21

"Главное" публікує традиційне зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 22 травня 2016 року:

Ситуація у зоні проведення АТО значно ускладнилась. Минулої доби проросійські терористичні банди 30 разів порушили умови перемир’я, зокрема й застосовуючи важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

Найнебезпечнішою ділянкою лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки. Там противник вночі здійснив два потужних вогневих нальоти із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. Декілька снарядів влучили у будинки місцевих мешканців, в результаті чого будівлі зайнялись. Відразу після обстрілу наших позицій бойовики розвернули свої гармати і вдарили у бік Донецька. В такий цинічний спосіб вони вкотре намагались звинуватити сили АТО в обстрілах мирних мешканців та порушеннях Мінських домовленостей.

Також вночі з передмістя Донецька українських захисників неподалік Красногорівки обстрілював ворожий снайпер. А біля Зайцевого та Луганського, що на горлівсько-світлодарській дузі, НЗФ чинили збройні провокації, застосовуючи стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети.

Тривають обстріли українських підрозділів і на Маріупольському напрямку. По наших укріпленнях в районі Широкиного бандити відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 120-мм мінометів. 

Ускладнилася ситуація і на Луганщині. Під ворожим вогнем опинились опорні пункти сил АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки та Трьохізбенки. Там противник вів вогонь з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та зенітної установки.

Впродовж минулої доби зафіксовано прольоти 3 ворожих розвідувальних БПЛА. 

З початку цієї доби бойовики щонайменше 6 разів відкривали вогонь по наших позиціях фактично на всіх напрямках.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling