Економіка

Турчинов: в производстве украинских боеприпасов будет задействовано около 800 предприятий

15 Червня 2016 15:43

Секретар РНБО України Олександр Турчинов відвідав державну акціонерну холдингову компанію «Артем»,  де провів міжвідомчу нараду з питань організації виробництва боєприпасів в Україні.

У нараді взяли участь Перший віце-прем‘єр-міністр України С. Кубів,  керівники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, урядовці та керівники підприємств вітчизняного оборонпрому.

За словами  О. Турчинова, останні роки, у тому числі, і два роки ведення війни, щоб захистити нашу країну, "використовувались бойові запаси,  які залишилися нам у спадщину від радянської армії». «Але ці резерви не безмежні, значна їх частина була бездумно утилізована,  або продана а часи, коли ніхто не думав, що доведеться воювати", - сказав він. На думку Секретаря РНБО, для того, щоб захистити нашу країну, зміцнити її обороноздатність, немає іншої альтернативи, як «створювати власну базу виробництва якнайширшого спектру боєприпасів – починаючи від набоїв і завершуючи снарядами великого калібру». «Військово-технічне співробітництво з нашими стратегічними партнерами в питаннях отримання летальної зброї штучно заблокована і ми знову змушені розраховувати лише на власні сили», - підкреслив він.

О. Турчинов наголосив, що ми повинні розробити і реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів. "Вона має реалізовуватися дуже швидкими темпами", - зазначив він, додавши, що у процесі виробництва боєприпасів можуть бути задіяні біля 800 українських підприємств різного профілю – "це і хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств і структур. «Відповідно, буде відновлено або створено нові виробничі потужності, створені нові робочі місця, втілено нові технології», - сказав Секретар РНБО, додавши, що до реалізації державних програм необхідно залучати і приватний бізнес, «збільшуючи наш ВВП та зміцнюючи національну економіку».

"Це важлива масштабна задача, і у нас немає іншого шляху як швидко її реалізувати, тому що від цього залежить захищеність нашої країни", - підсумував він.

 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling