Криминал

Ситуация в Измаиле усугубляется: введен режим ЧС

18 июня 2016 19:35

UPD. В місті Ізмаїл введений режим надзвичайної ситуації, про що у Фейсбук повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

"Уважаемые измаильчане! В городе введена чрезвычайная ситуация, связанная со вспышкой кишечно-вирусной инфекции. Проводятся мероприятия по выявлению локализации. Прошу с пониманием отнестись к действиям полиции, пограничной службы и сотрудников исполкома. Убедительная просьба соблюдать санитарные нормы", - написав мер.

UPD2. За останніми даними, кількість інфікованих сягнула 284 осіб. Паралельно лікарі звітують, що вже 79 людей з лікарень виписали

В Ізмаїлі прикордонники взяли під охорону відкриті водойми, купання заборонене. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Зокрема, прикордонники розпочали охорону відкритих водойм міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням про заборону купання. Наразі охоронцями кордону оточено водойми, а саме канал напроти Морвокзалу, так зване Криве озеро біля старого пляжу та Лебяже", - йдеться в повідомленні.

За словами речника Державної санітарно-епідеміологічної служби Одеської області Андрія Мельникова, з симптомами отруєння звернулося вже 250 осіб, з них 147 дітей.

Як повідомляв портал "Главное", унаслідок отруєння в Ізмаїлі до медичних закладів госпіталізовано 201 людину. Переважна більшість потерпілих є дітьми.

За словами міського голови Ізмаїла Андрія Абрамченка, наразі джерело зараження залишається невідомим.

У місті вважають, що імовірною причиною виникнення кишкової інфекції стали сильні зливи, що пройшли 14 червня. "Таких злив не було за всю історію метеоспостережень. За одну годину випала місячна норма опадів. Через три дні у місті почалася кишково-вірусна інфекція", - зазначив мер.

Унаслідок затоплення дворових туалетів в приватному секторі відбувся підсос забрудненої води через водопровідні колонки та попадання її до водопровідної мережі міста.

У м. Ізмаїлі розгорнуті додаткові ліжка в медичних установах міста. Також в стані готовності перебувають медичні заклади Болградського, Ренійського та Кілійського районів Одеської області. Проведено засідання комісії ТЄБ та НС та штабу при мерії міста. В цілому район достатньо забезпечений медичними та дезінфекційними засобами, запевняють у МОЗ.

Санітарно-епідемічна ситуація в Ізмаїльському районі Одещини перебуває на контролі Держсанепідслужби.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling