Общество

Что натворил Карплюк в Ирпене за полтора года?

27 июля 2016 12:15

За півтора роки мер Ірпеня Володимир Карплюк розвалив місто. Буквально перетворив його на будівельний майданчик: перериті дороги, котловани, робітники у спецодязі, українські та європейські інвестори «шастають» містом, розповідає НАГОЛОС.

Поки інші українські міста тихо, спокійно і стабільно протягом двадцяти років занепадають, Ірпінь будує нові дороги, дитячі садки, парки, сквери, амбулаторії, поліклініки, дитячі майданчики і навіть стадіон. Але Карплюку і цього мало – він цинічно пішов ще далі: запроектував нові очисні споруди для стічних вод; вирив котлован під новий медичний центр і розпочав будівництво ще кількох нових комунальних дитячих садків.

Журналісти провели розслідування в Ірпені і виявили багато об’єктів, які просуває в місті скандальний мер Карплюк. На жаль, це не увесь список його дій. Для повного моніторингу у них не вистачило часу і сил.

Автори вимагають, щоб матеріали розслідування поширили усі центральні телеканали, інформаційні сайти та друковані ЗМІ України. Народ повинен знати правду про Карплюка!

Фото та інформацію з місця подій в Ірпені додаємо.

ПАРКИ ТА СКВЕРИ

Міський парк відпочинку ім. Володимира Правика

Адреса: м. Ірпінь, вул. Соборна

Парк заснований на початку 80-х років, але фактично друге народження отримав у 2014 році після реконструкції. Він вражає природною красою і ландшафтними дизайнерськими рішеннями.

Міський парк культури та відпочинку «Дубки»

Адреса: м. Ірпінь, вул. Соборна

Парк заснований на початку 70-х років. Проте тривалий час перебував у руїнах, частина території була приватизована. Оновлений парк відкрито і повернуто громаді у 2015 році. Тут розташоване літературне кафе, створені місця для сімейного відпочинку, прогулянок з дитячими візочками, занять велоспортом, є окремі зони для барбекю і вигулу домашніх тварин.

Парк «Центральний»

Адреса: м. Ірпінь, перехрестя вулиць Університетська та Чехова

Найбільший міський парк, відкритий у 2016 році. Чудове місце для сімейного відпочинку та дозвілля дітей. Тут є бігові доріжки, дитячий і спортивний майданчики, вело- та ролепрокат, штучна водойма, зона барбекю, оригінальні скульптури, зелена алея тощо.

Парк дерев’яних скульптур «Покровський»

Адреса: м. Ірпінь, перехрестя вул. Покровська та Котляревського

Парк дерев’яних скульптур відкритий у 2016 році. Авторські дерев’яні скульптури виготовляли майстри з різних куточків України. Тут представлені фігури тварин, птахів, козаків, янголів, міфічних істот, героїв відомих казок і мультфільмів. Центральна фігура скульптурного ансамблю – янгол з дитиною на руках. За короткий час парк уподобали не лише ірпінці, а й гості міста.

Сквер ім. Володимира Сидорука

Адреса: м. Ірпінь, вул. Грибоєдова

Перший сквер у місті з велосипедними доріжками та зонами відпочинку, який був відкритий у 2014 році. Особливо його люблять діти. Вони приходять покататися на роликах, велосипедах, або побавитися на величезному кораблі для ігор. Після громадського обговорення скверу присвоєно ім’я художника Володимира Сидорука, який жив і творив в Ірпені.

Сквер Миру

Адреса: м. Ірпінь, перехрестя вул. Миру та 8-го Березня

Назва скверу походить від місця розташування: сквер знаходиться на розі вулиць Миру і 8-го Березня (мікрорайон, відомий у місті під назвою БКЗ). Особливістю скверу є бювет, за яким дбайливо доглядають місцеві мешканці.

Парк Перемоги

Адреса: м. Ірпінь, вул. Тищенка

Найстаріший парк у Приірпінні, символ Перемоги у Другій світовій війні. Тут розташований мотузковий парк спортивного орієнтування для дітей і дорослих «Панда». Зараз розробляється план комплексної реконструкції парку Перемоги та перетворення його на центральне місце для свят і родинного відпочинку.

Сквер Пушкінський

Адреса: м. Ірпінь, перехрестя вулиць Пушкінська та Українська

Молодий сквер зі старими соснами і особливою казковою атмосферою. Облаштований за мотивами дитячих казок Олександра Пушкіна.

Сквер «Дитячий»

Сквер біля Дитячої поліклініки в Ірпені, створений у 2015 році.

Алея Героїв антитерористичної операції

Адреса: м. Ірпінь, вул. Котляревського

Меморіальну алею освятив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Центральна скульптура – дерево незламності українського духу. Відкриває алею колона пам’яті, на горі якої розташований ангел із сурмою, що прославляє подвиг українських патріотів.

Реконструкція центральної частини міста

У центрі Ірпеня, біля міської ради, триває реконструкція. Тут заплановано створити площу фонтанів, зробити  декоративне озелененя встановити альтанки та облаштувати зони для відпочинку. Центральним елементом оновленої площі буде пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, його планують встановити навпроти входу в приміщення міської ради. 

Парк відпочинку смт Коцюбинське (біля Будинку культури)

Адреса: смт Коцюбинське, вул. Доківська

У парку відпочинку облаштовано вхідну групу та центральну паркову площу, прокладено пішохідні та велосипедні доріжки, місця спокійного відпочинку, відновлено дитячий майданчик. Тут є пам’ятник воїнам-захисникам. Висаджено квіти та зелені насадження. Передбачено систему поливу, пандуси для дитячих та інвалідних візків.

СПОРТ і ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Ірпінський центральний міський стадіон «Чемпіон»

Адреса: м. Ірпінь, вул. Соборна, 183

Будівництво Центрального міського стадіону «Чемпіон» відбувалось відповідно до стандартів УЄФА: поле для футболу (з підсвіткою) – 6 700 м2(104 х 69 м); тенісний корт (з підсвіткою) – 36 х 18 м; універсальний спортивний майданчик – 36 х 18 м; два спортивні майданчики: тренажерний та для Street Workout; трибуна розрахована на 800 посадочних місць; бігова доріжка; два зали для заняття спортом з м’яким покриттям в підтрибунному просторі для єдиноборства та групових видів спорту.

Спортивний комплекс Ірпінської ДЮСШ

Адреса: м. Ірпінь, вул. Троїцька, 40

Реконструйований спортивний комплекс на території Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи перетворився на сучасний і цілісний спортивний комплекс із трьох полів: футбольного (64 х 34 м), баскетбольного (30 х 18 м) та волейбольного (24 х 15 м). Поруч з ними розташовані тенісний корт (33 х 18 м) і гімнастичний майданчик (9 х 20 м). У ДЮСШ займаються 808 учнів-спортсменів, з яких 36 входять до складу національних юнацьких, юніорських, молодіжних збірних команд України.

Басейн «Дружний»

Адреса: м. Ірпінь, вул. Давидчука, 48

Реконструйовано басейн дитячого табору «Дружний», який належить Київському заводу «Радар». У басейні 4 доріжки по 50 метрів. Відтепер усі учні 1–4 класів один раз на тиждень проводять обов’язковий урок фізкультури в басейні. Щомісяця безкоштовно навчаються плаванню близько 1,5 тис. дітей. Окрім уроків плавання для школярів, тут займаються спортсмени, працюють групи здоров’я та аквааеробіки.

Спортивний майданчик у школі №18

Адреса: смт Коцюбинське, вул. Пономарьова, 6/4

Завершено реконструкцію спортивного шкільного майданчика для міні-футболу. Збільшено площу футбольного поля, покладено нове сучасне покриття, викладені доріжки, споруджені трибуни для уболівальників. Також введено в експлуатацію спортивний зал в Ірпінській СЗШ №2. Проведено капітальний ремонт спортивного залу в СЗШ №13 смт. Гостомель.

ДОРОЖНЯ ІНФРАСТРУКТУРА

Світлофорні об'єкти

В Ірпені відновлено світлофорне регулювання. Встановлено 4 світлофори. Вони розташовані на перехрестях вулиць Садової та Університетської, Грибоєдова та Соборної, Пушкінської та Університетської, Соборної та Садової. Встановлено 200 дорожніх знаків і 515 елементів пристроїв примусового зниження швидкості автотранспорту. Нанесено 23 км дорожньої розмітки.

Будівництво та ремонт доріг

За рік в Ірпені відремонтовано стільки доріг, скільки не було зроблено протягом останніх десяти років. Збудовано стратегічно важливу дорогу, що з’єднала центральну частину Ірпеня з перспективним мікрорайоном Стоянка. Здійснено капітальний ремонт вулиці 74-ї Стрілецької Дивізії, Грибоєдова, Гагаріна, проїжджої частини вул. Щаслива, вулиць Ветеранів Афганістану, Михайлівська, Мінеральна, Полтавська, Стельмаха, Мечникова, Франка, Донецька, Новооскольська, Авіаконструктора Антонова, Чехова. Здійснено поточний ремонт таких вулиць Гостомельське шосе, Підгірна, Воїнів Афганістану, Авіаконструктора Антонова, Котляревського, Центральна; ремонт мосту через р. Буча; вулиць Садова, Пушкінська, Соборна, Давидчука, Озерна, Вериківського, Гайдамацька, Покровська, Северинівська, Слов’янська, Лисенка, Незалежності (Стоянка), Виговського, 8-го Березня, Н. Рибака, Полтавська, 1-ша Лінія, 10-та Лінія, Малишка, 6-та Лінія, 9-та Лінія, Лесі Українки, Лермонтова, Мінеральна, Троїцька.

Велосипедні доріжки, тротуари

Здійснено капітальний ремонт тротуарів і велосипедних доріжок по вул. Щаслива; тротуарів по вулицях: Котляревського (від вул. Покровська до переїзду), Воїнів Афганістану, Михайлівська, Мінеральна, Полтавська, Стельмаха, Мечникова, Новооскольська, Авіаконструктора Антонова, Соборна, Озерна, Котляревського, 9-та Лінія. Всього по місту прокладено понад 25 км велодоріжок.

Зупинки громадського транспорту

Раніше в Ірпені були практично відсутні криті зупинки громадського транспорту. За 2015 рік установлено 25 нових сучасних конструкцій. Біля кожної зупинки облаштовано «кишені» для автобусів, тротуари, виконано розмітку, встановлено смітниці. У другій половині року розпочалося встановлення зупинок нового типу – затишних конструкцій, виконаних за зразком міста Маямі. Вони оформлені гербом Ірпеня, освітлюються і захищають від вітру та опадів.

МЕДИЦИНА

Міська дитяча поліклініка

Адреса: м. Ірпінь, вул. Садова, 29

Нова дитяча поліклініка розмістилася на місці старої будівлі дорослої поліклініки, яку було збудовано ще в минулому столітті. Після капітального ремонту тут відкрито сучасний медичний заклад, де працюють вузькопрофільні спеціалісти та дитячі лікарі-стоматологи. Розміщені рентген-кабінет, кабінет масажу, ЛФК, сучасний фізіотерапевтичний кабінет тощо.

Цього ж року проведено реконструкцію та утеплення Ірпінської дитячої міської лікарні. Стаціонарне та поліклінічне відділення Ірпінської дитячої міської лікарні оснащено високовартісним медичним обладнанням: апарат ультразвукової діагностики, ЕКГ, сумка-укладка першої медичної допомоги, дефібрилятор, апарат штучної вентиляції легень, концентратор кисню та інше устаткування.

Амбулаторія сімейної медицини №1

Адреса: м. Ірпінь, вул. Ніжинська, 11

Перша амбулаторія сімейної медицини в Ірпені. Обслуговує близько 9 тис. жителів мікрорайону. Розміщена у комунальній будівлі, яка раніше використовувалася міською прокуратурою. Приміщення повністю реконструйоване, обладнані нові медичні кабінети, придбано сучасне устаткування для роботи 5 сімейних лікарів і 2 педіатрів. Упорядковано територію, у дворі установлено ігровий майданчик для дітей.

Амбулаторія сімейної медицини №2

Адреса: м. Ірпінь, вул. Михайлівська, 22

Амбулаторія працює у структурі комунального закладу «Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», обслуговує понад 8 тис. населення. Раніше у комунальній будівлі розміщувалося одне з відділень міської поліклініки. Нині тут повністю відремонтовано приміщення, облаштовано кабінет щеплень, маніпуляційний та процедурний кабінети тощо. Реконструйовано прилеглу територію. Для наймолодших пацієнтів установлено дитячий майданчик.

Амбулаторія сімейної медицини №3

Адреса: м. Ірпінь, вул. Северинівська, 105-к

Амбулаторія знаходиться на першому поверсі новобудови. Тут повністю зроблено ремонт приміщення, облаштовано кабінет щеплень, маніпуляційний та процедурний кабінети тощо. Для наймолодших пацієнтів є дитяча кімната. Усі роботи виконано за рахунок бюджету розвитку міста. Амбулаторія працює у структурі комунального закладу «Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Обслуговує близько 20 тис. жителів мікрорайону.

Будівництво медичного центру

Розпочато роботи з будівництва нового медичного центру по вулиці Садовій. Тут буде пологовий будинок, дитяча лікарня, гінекологія та дитяча реанімація. Створення нового медичного центру в Ірпені особисто консультує німецький професор Валентин Герайн. У світі Герайна знають як талановитого педіатра, котрий успішно лікує онкологічні захворювання у дітей. Герайн має великий досвід організації медичних установ. Він створив 20 центрів дитячої гематоонкології та супроводжував проведення десятків науково-практичних семінарів у Білорусії, Росії, Казахстані, Киргизії, Грузії, Вірменії.

Гуртожиток для медиків

Під гуртожиток для медичних працівників реконструйовано стару комунальну будівлю у мікрорайоні Романівка. За півроку добудовано та утеплено приміщення, замінено вікна та комунікації (електрику, каналізацію), встановлено нові газові котли. Проведено капітальний ремонт 20 житлових кімнат, 2 кухонь, санвузлів, встановлено окремі лічильники для води та електроенергії. Перших 9 ключів від нових кімнат вручено лікарям і медичним сестрам Ірпінської центральної міської лікарні.

ОСВІТА, КУЛЬТУРА

Дошкільний навчальний заклад «Бджілка»

Адреса: м. Ірпінь, вул. 9-та Лінія, 4-а

Перший комунальний дошкільний заклад, збудований в Ірпені за роки незалежності. Розрахований на 75 місць. У ньому функціонують спортивний та музичний зали, творча майстерня, кімната інтелектуальних ігор, кабінет іноземної мови. Обладнано ігрові майданчики з навісами, пісочницями і малими спортивними формами. Будівництво велося 4,5 місяці за рахунок коштів бюджету розвитку міста.

Будівництво дитячого садка

Адреса: м. Ірпінь, вул. Сковороди, 9.

Будівництво нового комунального дитячого садка стартувало у 2016 році. Проектна кількість місць – 140. Будується за кошти інвестора. Заплановано здати в експлуатацію до кінця цього року.

Проект дитячого садка на вулиці Курортній

Заплановано створення ще одного комунального дитячого садка на вулиці Курортна в Ірпені. Кількість місць – 140. Спільне фінансування міського та обласного бюджетів.

Дитячі майданчики

У 2015 році суттєво зросла кількість нових облаштованих ігрових місць для дітей. В Ірпені встановлено 8 сучасних дитячих майданчиків, які повністю відповідають вимогам безпеки: по вулицях Ярославська, Шевченка, Квіткова, у скверах ім. Володимира Сидорука та Миру, біля міської дитячої поліклініки по вулиці Садовій, у дворі навпроти факультету податкової міліції УДФСУ, у міському парку ім. Володимира Правика.

Ірпінський шахово-шашковий клуб

Адреса: м. Ірпінь, вул. Ярославська

Шахово-шашковий клуб міста Ірпінь почав функціонувати на початку 80-х років. Раніше клуб мав свою постійну базу, але з часом вона почала руйнуватися і шахістів переселили в інше місце. За рік підготували нове приміщення, в оформленні якого використали елементи фігур шахів та шахово-шашкової дошки. Наразі клуб відвідує понад 150 дітей.

Міська бібліотека

Адреса: м. Ірпінь, вул. Т.Шевченка, 3-а

З нагоди 70-річчя відкриття першої бібліотеки в Ірпені повністю реконструйовано Центральну міську бібліотеку. Проведено капітальний ремонт приміщення, старі меблі замінено на нові дизайнерські, оновлено стенди і книжковий фонд. Збільшено кількість передплачених періодичних видань. Міська бібліотека стала сучасним затишним інформаційним, культурним, освітнім закладом, де проводяться зустрічі, конференції та круглі столи.

Дитячо-юнацький клуб «Дивосвіт»

Адреса: м. Ірпінь, вул. Авіаконструктора Антонова, 4-а

Дитячо-юнацький клуб «Дивосвіт» з елементами соціалізації дітей і молоді з особливими потребами – перший і єдиний комунальний заклад такого спрямування в Ірпені та в Київській області. Тут працюють психологи, масажист, проводяться творчі заняття, організовано проект під назвою «Школа життя». Усі послуги для людей з обмеженими можливостями – безкоштовні, у тому числі й послуги сучасної сенсорної кімнати, яка обладнана сухим басейном, бульбашковою колоною, світлодинамічним пристроєм, світлодіодною пісочницею для арт-терапії тощо.

Будинок культури «Чотири леви»

Адреса: смт Гостомель, вул. Радгоспна, 37

Історія Будинку культури сягає 60-х років минулого століття. Останній десяток років приміщення використовували лише для роботи виборчих комісій. За 2 місяці ремонтних робіт повністю оновлені кіноконцертний і танцювальний зали; добудовано центральний вхід та тренажерний зал, котельню, санвузли, зроблено систему водопостачання. Оновлено фасад і впорядковано територію.

Заміна вікон в освітніх закладах і оснащення харчоблоків

Замінено 1052 вікна в 13 школах та 12 садочках: у СЗШ №1 – 26, у СЗШ №2 – 37, у ЗШ №3 – 145, у ЗШ №5 – 12, у ЗШ №11 – 9, у СЗШ №12 – 72, у ЗШ №13 – 72, у ЗШ №14 – 48, у ЗШ №16 – 19, у ЗШ №17 – 29, у ЗШ №18 – 94, у НВО (садок) «Джерельце» – 25, у НВК – 6, у ДНЗ №1 – 99, у ДНЗ №2 – 10, у ДНЗ №3 – 26, у ДНЗ №4 – 30, у ДНЗ №5 – 17, у ДНЗ №6 – 116, у ДНЗ №9 – 31, у ДНЗ №11 – 4, у ДНЗ №17 – 7, у ДНЗ №18 – 109, у ДНЗ №24 – 9.

Суттєво покращено матеріально-технічне оснащення харчоблоків. Для шкільних харчоблоків (СЗШ №2, 12 та ЗШ №18) придбано 2 електроплити, 2 холодильні шафи, 3 водонагрівачі. Закуплено нове обладнання для харчоблоків дошкільних закладів: 5 холодильників, 6 виробничих столів, 2 плити, водонагрівач, морозильну камеру, мийку, стелажі, каструлі, ваги електричні. У 2015 році у загальноосвітніх закладах регіону отримували гаряче харчування за рахунок бюджету 3963 учні 1-4 класів, 23 дитини-сироти, 78 дітей, позбавлених батьківського піклування, 7 учнів з малозабезпечених сімей.

Квартири працівникам соціальної сфери

Вперше за багато років в Ірпені вирішується питання забезпечення житлом працівників соціальної сфери. 14 працівників освіти, медицини та правоохоронних органів отримали соціальне житло у новозбудованих будинках.

Реконструкція ДОТів

На основі будівель укріпрайонів часів Другої світової війни створено меморіальний комплекс в мікрорайоні Романівка. Відновлено ДОТи, для школярів проводять екскурсії.

БЛАГОУСТРІЙ

Програма збору сміття: встановлено еко-майданчики

В Ірпені запустили міську еко-програму з роздільного збору твердих побутових відходів. У рамках першої черги в центральній частині міста встановили десять еко-майданчиків зі спеціальною огорожею та євро-контейнерами для роздільного збору побутових відходів. Еко-майданчики планується установлювати в кожному мікрорайоні міста.

Ремонт під'їздів та покрівель

Відремонтовано 18 покрівель в Ірпені за адресами: вул. Миру, 4-а, 16, вул. Центральна, 55, вул. Котляревського, 52-а, вул. Ярославська, 3, 10, вул. Северинівська, 131, вул. Покровська, 10, 11, 14, 16, вул. Михайлівська, 20-Б, вул. Квіткова, 2, вул. Соборна, 1/4, 144, 148, вул. Садова, 61-А, 67. Проведено ремонт у під’їздах багатоквартирних будинків: вул. Михайлівська, 20-А (2 під’їзди), 20-Б (3-й під’їзд), вул. Соборна, 1/6 (3 під’їзди), вул. Котляревського, 54-а (1-й під’їзд), вул. Довженка, 12 (1 під’їзд), вул. Миру, 2-В, побутові приміщення по вул. Троїцька, 21. Проведено ремонт внутрішньобудинкових мереж опалення у багатоквартирних будинках: вул. Соборна,1/4, 109, вул. Грибоєдова, 13, вул. Ветеранів Афганістану, 18-А, 18-Г, вул. Гагаріна, 17, вул. Северинівська, 121, 131, вул. Авіаконструктора Антонова, 6-А, вул. Ярославська, 10, 14, вул. Шевченка, 3-а, 4, вул. Котляревського, 54-А.

Зливові каналізації

Вперше за історію Ірпеня запроваджено комплексний підхід до вирішення проблеми водовідведення в місті. Збудовано зливову каналізацію по вулицях: Авіаконструктора Антонова, Стельмаха, Лисенка, Садова, Воїнів Афганістану, Дачна, Сім’ї Сосніних, Капітана Зайцева. Розпочато будівництво водовідведення у центральній частині міста: по квадрату з вулиць Грибоєдова, Паламарчука, З. Алієвої, Соборної вода буде відведена до вул. Центральної, по якій вже прокладено зливові труби та зроблено колектор.

Проектування власних очисних споруд

В Ірпені почалася розробка проекту будівництва комплексних очисних споруд за європейськими стандартами. Аналогів в Україні ще немає. Проектна потужність – до 20 тис. кубів каналізаційних стоків щоденно. Для реалізації проекту у власність міста повернули один гектар землі поблизу водоканалу, яка раніше незаконно була передана у приватні руки. Зараз формується технічне завдання, яке планують завершити до кінця року.

Рекламні тумби і громадські туалети

У місті почали працювати громадські вбиральні. Їх установлюють у тих місцях, де поблизу проходять каналізаційні мережі і водопровід. Така конструкція, попри зовнішню простоту, фактично є повноцінним туалетом. В рамках програми благоустрою міста також встановлено 20 рекламних тумб для безкоштовних оголошень. Спеціально відведені місця для безкоштовної реклами – альтернатива її хаотичному розміщенню на електричних опорах, стовбурах дерев і парканах.

АДМІНПОСЛУГИ

Центр надання адміністративних послуг

Адреса: м. Ірпінь, вул. Т. Шевченка, 2-а

Перший Центра надання адміністративних послуг на Київщині. Розташований на першому поверсі адмінбудівлі Ірпінської міської ради, займає площу 540 квадратних метрів. У Центрі облаштовано 36 робочих місць. Є дитяча кімната й окрема прозора кімната для проведення засідань депутатських комісій. Приміщення має оригінальний дизайн й оснащене сучасною комп’ютерною технікою. Працює електронна черга прийому громадян. Адміністративні послуги надаються оперативно, відкрито та прозоро.

Безпечне місто

У рамках місцевої програми «Безпечне місто» в Ірпені встановлено 64 камери, через які ведеться цілодобове спостереження за порядком та безпекою в місті. Зображення виведено на монітори чергової частини поліції. Щоб ефективно контролювати та оперативно реагувати на міські проблеми з 1 березня 2016 року розпочала працювати Муніципальна варта. Інформація з камер відеоспостереження передається до служби моніторингу Муніципальної варти.

Муніципальна варта

Муніципальна варта складається з двох підрозділів: служби оперативного моніторингу та служби реагування. Служба моніторингу працює, як чергова частина, у міськвиконкомі. Їх завдання – збирати і опрацьовувати інформацію про ситуацію в місті. Для цього здійснюється відеоспостереження з 64 камер, що розміщені на вулицях Ірпеня, та Інтернет-моніторинг. Працює цілодобова гаряча лінія 60 – 400, куди громадяни мають змогу повідомити про незадовільну роботу комунальних служб, аварійні ситуації, порушення правил благоустрою, про факти зловживання службовим становищем чиновників. Також повідомлення про вищезазначені виявлені факти можна залишити на порталі «Гарне місто» http://garnemisto.in.ua/.

Громадський бюджет

У місті започатковано проект «Партисипативний бюджет». Це європейська демократична практика. Ідея в тому, що громада отримає можливість розподіляти кошти спеціального бюджету для розвитку свого міста.

Громадський центр для переселенців

У 2015 році в Ірпені відкрито Громадський центр для внутрішньо переміщених осіб. У місті проживає понад чотири тисячі переселенців зі сходу. Тут вони можуть отримати юридичні консультації, маральну допомогу, підтримку психолога та спілкування між собою. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling