Криминал

На Донбассе местный житель нашел подходящее место для гранаты - русский самовар (фото)

16 августа 2016 16:40

В Покровске Донецкой обл. правоохранители задержали мужчину, который пытался перевезти гранату в самоваре. Об этом сообщает пресс-служба ГУ Нацполиции в Донецкой области на странице в Facebook.

На автовокзалі Покровська поліцейські затримали мешканця, який у самоварі перевозив гранату

Небезпечний «сувенір» покровчанин віз до родичів у Дніпропетровську область. Але замість відпочинку тепер йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Черговий смертоносний трофей вилучили співробітники Покровського відділу поліції на автовокзалі. Для перевірки документів та особистих речей був зупинений чоловік, який намагався уникнути зустрічі з поліцейськими. Під час перевірки його речей вартові порядку виявили загорнуту в папір гранату ф-1, яка була захована в самовар.

34-річний правопорушник пояснив, що боєприпас він нещодавно знайшов у лісосмузі за містом та забрав собі. А сьогодні збирався в гості до родичів у Дніпропетровську область і хотів їх здивувати «сувеніром» із зони АТО. А ось про трагічні наслідки, до яких могло привести таке недбале та протизаконне поводження з небезпечним боєприпасам, чоловік навіть не замислювався.

Граната вилучена та направлена на експертизу. А відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling