Политика

Турчинов вручил представителям СМИ награды СНБО

2 сентября 2016 17:20

Об этом говорится на официальном сайте СНБО:

Секретар РНБО України у вітальному слові, звертаючись до журналістів, зазначив, що інформаційна війна є дуже небезпечною складовою гібридної війни, яку веде Росія проти України. «Вона має на меті зламати систему відносин в суспільстві, зламати той фундамент, на якому базується довіра суспільства до власної країни, посіяти роздратування, зневіру,  паніку та страх. А головне в результаті - домогтися, щоб народ не був здатен або не хотів чинити опір агресору», - сказав Олександр Турчинов.

За його словами, сучасна Росія успадкувала від Радянського Союзу широкий арсенал ведення інформаційних війн, і цей арсенал був серйозно вдосконалений. Він також додав, що  український досвід свідчить про відпрацьовану Росією формулу: «спочатку приходять російські ЗМІ, потім приходять російські танки».

«У нас є герої інформаційного фронту, які за власною ініціативою професійно протидіють інформаційній агресії Російської Федерації. Головною зброєю в інформаційній війні з Росією є правда», - сказав Олександр Турчинов, подякувавши журналістам за їх фахову роботу.

Відзнаки РНБО України отримала продюсер телепроектів телеканалу «ICTV» Оксана Дихніч - за програми «Антизомбі» та «Гражданская оборона».

Також нагороди отримали Максим Шиленко, керівник департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» - за цикл програм «Хоробрі серця» про події на Сході України, про справжніх героїв та Олег Криштопа, сценарист та ведучий програм «5 каналу» - за історичний освітньо-пізнавальний проект «Машина часу». 

Крім того, відзнаки РНБО України отримали журналісти «Українського радіо» Ніна Жежера, за щоденну програму «Польова пошта» для військовослужбовців усіх державних збройних формувань, яка вже кілька десятиліть звучить в ефірі Українського радіо, та Євгенія Калайда, за програму «Настоящее время», яка транслюється на окуповані території Криму та Донбасу, а також частину Російської Федерації до Уралу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling