Общество

В Киеве состоялся первый выпуск школы сержантов НГУ (видео)

30 сентября 2016 07:48

29 вересня на площі перед будівлею музею «Київська фортеця» пройшла урочиста церемонія першого випуску сержантів Військової школи імені полковника Євгена Коновальця. Випускниками Школи стали 25 азовців, які сумлінно навчалися у Школі протягом 4 місяців, та тепер гартовані випробуваннями цієї інституції, носять горде звання «сержант».

Урочиста церемонія розпочалася із підняття державного прапору та виконання гімну України. Перед гостями заходу зачитали історію найважливіших подій за два роки існування полку АЗОВ. Традиційно, першим привітальні слова виголосив командир підрозділу Черкас: «АЗОВ як ніхто розуміє, що без навчання військової справи ми не зможемо подолати ворога. Зараз ви повернетесь в підрозділ і посилите його - з цим АЗОВ стане сильніше, з цим стане сильніше армія, і ми підемо до перемоги». Другим до слова запросили виконуючого обов'язки командира полку - Мосе: «Сьогодні визначна подія, випуск - це великий крок не тільки для АЗОВу, а і для всієї України. Ви є рушійною силою. Сьогодні я розумію, що вільною може бути тільки та країна, яка може себе захистити і боронити». Також із словами підтримки до побратимів-азовців звернулися командири 1-го та 2-го батальйонів полку АЗОВ - Редіс та Кірт. Та найочікуванішими для всіх гостей була промова засновника Школи - друга Георгія. «Ви - це фундамент української армії. Український народ пишається вами. У вас чимало хто не вірили, проте були люди, які нас підтримали. Я дякую їм,» - сказав Георгій - начальник Військової школи імені полковника Євгена Коновальця.

Важливою складовою для заснування та процесу функціонування Школи Сержантів у різних напрямках завжди була підтримка тих, хто вірив у її успіх, тому церемонія випуску не обійшлася без висловлення подяки у якості вручених дарунків від інструкторів Школи Сержантів тим, без кого, на їх думку, ця Школа би не відбулася.

Кульмінацією урочистої церемонії стало вручення нагород випускникам. Нагороджували Азовців їх командири: Черкас, Мосе, Редіс, Кірт та начальник Школи - Георгій. Під звуки літаври кожен сержант виходив зі строю, та отримавши відзнаку, виголошував: «Служу Українській Нації!» По закінченню нагородження, перед усіма присутніми було зачитано «Кредо сержантів».

Завершив церемонію випуску своєю промовою перший командир полку АЗОВ, Лідер Азовського руху Андрій Білецький: «Дорогі сержанти, позаду у вас довгий шлях: два роки війни, та шлях у Сержантській Школі. Сержант - це міць армії. Армія - це хребет держави. На вас лежить велика відповідальність перед країною. Я знаю що ви виконаєте свій обов'язок із честю.»

Під вибухи старовинних гармат церемонію випуску було закрито. Частина випускників-азовців, тепер уже у статусі сержантів, вже у найближчому майбутньому тренуватимуть новобранців полку, інша - передаватиме набуті знання наступним поколінням курсантів Школи. 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling