Политика

Парубий: Украина будет членом НАТО

20 ноября 2016 09:31

Председатель Верховной Рады Украины Андрей Парубий заявил, что Украина будет членом НАТО. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Верховной рады Украины, передает Главное.

У ході візиту до Турецької Республіки під час засідання ПА НАТО Голова Українського Парламенту Андрій Парубій звернувся до Комітету цивільного виміру безпеки ПА НАТО з питання доповіді щодо двох вимірів конфлікту в Україні. Він зазначив, що саме тут, «у міжпарламентському форматі, можемо обмінятися думками, які потім зможуть стати підставою для прийняття рішень нашими урядами». «НАТО вже 70 років гарантує безпеку, і саме НАТО ми завдячуємо 70-літтям миру у зоні його відповідальності. Приєднання центральноєвропейських країн до НАТО розширювало зону стабільності і зону безпеки і, як правило, ставало передумовою їхнього членства в НАТО», - наголосив Голова Парламенту.

А.Парубій висловив переконання, що «рішення Бухарестського саміту 2008-го року діють, і зовсім незадовго наш прапор замайорить біля штаб-квартири Альянсу». «І це наша стратегічна ціль для України, яка визначена українським парламентом», - підкреслив він.

Для цього, за його словами, необхідно пройти «важкий шлях – шлях реформування української армії, затверджено поетапний план по приведенню її до стандартів НАТО та реформуванню сектору безпеки, і поставили амбітну ціль – здійснити це до 2020-го року».

А.Парубій підкреслив, що особливе партнерство з НАТО – це не тільки можливість реформувати сектор безпеки, а й змінювати суспільство в цілому. «Нам доводиться проводити великий пласт реформ, одночасно зупиняючи агресію однієї з найпотужніших армій – Російської Федерації, - додав він. – Переконаний, що на кордоні наші хлопці, стримуючи російську агресію, захищають не лише Україну, а й весь вільний світ».

За словами Голови Парламенту, «кожний долар, вкладений у розвиток України, економить тисячі, які були потрібні для стримування Російської Федерації на східних кордонах Альянсу». Він нагадав напередодні річниці Майдану, що Майдан продовжується і сьогодні. «Агресія Росії набагато ширша, аніж просто мілітарна агресія, яка становить лише частину тих планів, які має Росію стосовно України: війна інформаційна, енергетична, на розбалансування всередині країни – це все аспекти гібридної війни, які проводить Росія, намагаючись відновити свій контроль не лише над Україною, - сказав А.Парубій. – Ми твердо переконані, що Україна дуже важлива, але вона не остання. Україна стримує весь цей наступ і всі агресивні наміри щодо світу в цілому».

За словами Голови Верховної Ради, «наше протистояння – це протистояння глобальне, це протистояння цивілізаційне». «Українці захищають весь вільний світ. У такий відповідальний час всі держави-члени Альянсу повинні твердо усвідомлювати глобальність тих викликів, які стоять перед нами», - підкреслив він і подякував всім членам Альянсу, які чітко і твердо стоять на позиції збереження санкцій проти Російської Федерації.

«Це один із дієвих аспектів стримування агресії Путіна.  Переконаний, що санкції будуть продовжені, поки не буде зупинена агресія, звільнена частина Донецької і Луганської області, поки не буде звільнений Крим, - наголосив А.Парубій. - І це питання для нас є надзвичайно важливим, щоб ми про це не забували - про окупований Крим, коли ведемо дискусії про відновлення нашого суверенітету, щоб усі члени Альянсу пам’ятали рішення Бухарестського саміту, що Україна буде членом НАТО».

 

 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling