Общество

Во Львове воины АТО будут читать сказки детям (видео)

25 ноября 2016 20:25

У Львові стартував мистецький проект «Воїни АТО читають казки дітям». Під голоси 16 вояків засинатиме українська малеча.

Вони пережили найважчі бої у 2014-2015 роках, захищали Донецький аеропорт, вирвалися з полону, виносили з-під куль поранених. А зараз змінили реальний жорстокий світ на казковий.

16 вояків з різних куточків України беруть участь у мистецькому проекті «Воїни АТО читають казки дітям».

Іван Гаврилко був стрільцем у 28-й бригаді, хоча в мирному житті – геолог. А допоки воював, удома росли двоє малих синів, які не могли заснути без татка. Тому по вечорах Іван читав їм казки телефоном.

«Я підлаштовував години відпочинку так, щоб можна було з дітьми поговорити, скачував на смартфон казки, які мені видавалися цікавими для дітей, і читав їх в трубку на ніч дітям. Дружина ставила на голосний зв'язок і я хриплим голосом читав Грицю і Нестору казку на ніч», – згадав Іван Гаврилко.

Тепер ту ж казку Іван записує, аби на ніч слухала і його малеча, і сироти, і ті, чиї татусі зараз воюють.

Інша учасниця проекту – Олеся Котлярова воювала понад рік на початку війни у складі батальйону «Айдар». Про свої бойові дні воліє не розповідати. Краще хоче дати дітям трохи казкового світу.

«Я хочу показати дітям, що військові не такі страшні, бо багато дітей бояться людей у формі, а тут просто показати, що це такі ж люди, як вони, навіть деякі військові такі ж діти. Хочеться, щоб у дітей була усмішка», зізналася Олеся Котлярова.

Вояки читають героїчні казки – українські народні і авторські, серед них і ексклюзивна, яку написав для цього проекту Андрій Курков.

«Ми частину дисків розповсюдимо до Миколая сиротинцями, інтернатами, де буде можливість їх прослуховувати. Також до кінця року ми викладемо ці казки онлайн і всі охочі у всій Україні зможуть їх прослуховувати зі своїми дітьми», – повідомила координатор проекту Анастасія Зайцева.

zaxid.net


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling