Общество

На Львовщине построят казармы по стандартам НАТО

24 декабря 2016 16:41

В 184-м учебном центре Национальной академии сухопутных войск имени гетмана Петра Сагайдачного, что в селе Старычи во Львовской области, состоялась презентация масштабного проекта по наращиванию казарменно-жилищного фонда, сообщает Главное со ссылкой на Правительственный портал.

Як зазначив заступник начальника Центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов, ідея відновлення казарм народилася ще до війни.

«Як тільки наш Центр розпочав підготовку військових спеціалістів за багатьма спеціальностями, відразу ж постало питання – де розміщувати особовий склад: викладачів, інструкторів, обслуговуючий персонал і, звісно, курсантів? На перших порах нас виручали наметові містечка, однак, з часом ми зрозуміли, аби навчання тривало успішно, необхідно створити належні умови для проживання. Саме тому на початку цього року ми поставили собі за мету одне амбітне завдання – переселити людей до казарм якомога швидше», – наголосив офіцер.

Також він розповів та продемонстрував журналістам будівлю, що десять років стояла на «консервації».

«Тут повністю замінені покрівля, вікна, усі комунікації, проведено капітальний ремонт усіх приміщень всередині, а також відновлено фасад. Передбачено облаштування кімнат для командирського складу, класи підготовки, шістнадцяти кімнат особистої гігієни, майже трьох десятків кубриків тощо. Загалом маємо таку надію, що тут доволі комфортно розмістяться близько восьмиста військовослужбовців Центру, які забезпечують навчальний процес», – зазначив підполковник Володимир Безбородов.

Натомість начальник Яворівської КЕЧ району підполковник Федір Савицький представив учасникам інформаційного заходу ще один досить цікавий варіант вирішення житлової проблеми – збірно-щитову казарму кубрикового типу.

«Перш за все, хочу зазначити на тому, що це приміщення збудовано власними силами КЕЧ та Центру, тобто ми не наймали жодних підрядних організацій, а все зробили самі. Такий підхід дозволив нам зекономити майже чотири мільйони гривень, а собівартість будівлі склала дещо більше 2,5 мільйонів гривень. Можу із впевненістю сказати про те, що це перша за 25 років казарма у Збройних Силах України, яку були зведено коштом оборонного відомства. До кінця року плануємо запустити в експлуатацію ще одну таку казарму. Якщо ж говорити про стандарти НАТО, то вона, переконаний, відповідає усім стандартам», – наголосив підполковник Федір Савицький.

Як зазначили представники Центру, в таких будівлях проживатимуть військовослужбовці перемінного складу, які приїжджатимуть на навчання.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling