Политика

Нардеп: шансы на признание Кнессетом Голодомора существенно снизились

25 декабря 2016 13:37

Гройсман не їде в Ізраїль і не отримає ханукальних пряників з синагоги Давида. Не хочуть його там бачити...

І нічого смішного у тому нема. А є серйозні проблеми. Отже, по порядку:

1. Зусиллями дуже багатьох людей впродовж не одного року наближається той день, коли Кнессет таки визнає Голодомор геноцидом українського народу. Москва готова на усе, щоб того не допустити. У Кремлі чітко розуміють, що після того, як події 1921-33, 1932-33, 1946-47 рр. будуть визнані геноцидом українців саме Ізраїлем - державою, яка змусила фактично усіх рахуватися із Голокостом - по світу піде ланцюговою реакцією визнання Голодомору однією державою слідом за другою.

2. Тут питання не лише ідеологічне, а і фінансове. Рано чи пізно світове визнання Голодомору закінчиться тим, що Росія як правонаступниця СРСР буде вимушена виплачувати компенсації жертвам геноциду та їх родинам, а також - державі Україна. А це, в свою чергу, крім фінансових втрат, буде нищівним ударом по московській пропаганді всередині країни.

3. Москва чітко розуміючи цю загрозу для себе, веде інформаційну і дипломатичну війну, щоб не допустити вказаного вище. Свинячі голови і кров в Умані (де священна для іудеїв могила Цадіка Нахмана) - чудова з російської точки зору телевізійна картинка, аби скомпрометувати українське суспільство і відштовхнути євреїв від визнання Голодомору. Певен, це робота ефесбешників або вони принаймні інструктували виконавців.

4. Наше МЗС наробило дурниць. В той час, коли проведена така титанічна робота щодо визнання Голодомору Кнессетом, після того, як Ізраїль в ООН підтримав Україну, визнавши Крим українською територією, анексованою московитами - наш представник на Раді Безпеки ООН Володимир Єльченко підтримав резолюцію з вимогою до Ізраїлю "негайно і повністю припинити будівництво єврейських поселень на окупованих палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим". Це при тому, що перший ініціатор такої резолюції Єгипет - відмовився під впливом новообраного президента США Дональда Трампа, і документ ініціювали "стратегічно важливі друзі України" - Сенегал, Малайзія, Нова Зеландія і Венесуела, яка багато років відкрито перебуває у зоні впливу РФ.

5. Після такого недружнього кроку у відповідь ізраїльська сторона скасувала візит прем'єр-міністра України Гройсмана, а шанси на визнання Кнессетом Голодомору суттєво знизились. І невідомо, де нам підсунули більшу свиню - провокацією із свинячими головами в Умані чи неадекватною поведінкою нашого представника в ООН.

6. Міністр закордонних справ Павло Клімкін має відзвітувати перед Верховною Радою і чітко відповісти на питання: це самодіяльність Єльченка чи МЗС дало йому таку команду, і якщо другий варіант - з якої причини наше Міністерство закордонних справ діє не в інтересах України, а підтримує Сенегал в інтересах Москви?

Андрій Лозовий

Народний депутат України

Обозреватель


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling