Харьков

В Национальной академии НГУ прошли торжества, посвященные 85-летию вуза (фото, видео)

26 декабря 2016 16:13

Сьогодні відзначає 85 років із дня створення Національна академія Національної гвардії України. Цей навчальний заклад є основною кузнею офіцерських кадрів для підрозділів Нацгвардії.

З початком антитерористичної операції науково-педагогічний склад Академії миттєво переглянув програму підготовки молодих фахівців і вніс зміни в бік значного збільшення практичної складової підготовки курсантів. В стінах вишу  було підготовлено більшість екіпажів новітнього БТР 4Е, оперативно готувались оператори-навідники, коригувальники вогню, повари та всі необхідні на Сході військові фахівці з числа офіцерських кадрів та військовослужбовців за контрактом. Всі викладачі мають бойовий досвід і впроваджують його в навчальний процес.

В навчальному закладі активно провадиться міжнародна діяльність. Офіцери, курсанти та викладачі Академії активно беруть участь у міжнародних навчаннях, стажуваннях, курсах та закордонних відрядженнях. Міжнародні стандарти НАТО впроваджені в навчальні програми більшості дисциплін та обов’язково враховуються під час практичної підготовки особового складу. 

З нагоди свята до навчального закладу завітали поважні гості: Міністр оборони України генерал Армії України Степан Полторак, заступник міністра МВС України генерал-полковник Сергій Яровий, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, представники керівництва міста, керівники вищих навчальних закладів Харківщини та ветерани навчального закладу.

«Вітаю працівників Академії із річницею і хочу висловити подяку кожному з вас за надану мені довіру бути керівником одного з найстаріших вищих військових навчальних закладів країни. Я обіцяю, ми й надалі пам’ятатимемо подвиги наших вихованців і будемо й надалі виховувати надійних захисників нашої держави», - такими словами розпочав захід новопризначений начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський.  

Хвилиною мовчання вшанували військовослужбовців Академії, що загинули під час виконання службово-бойових завдань та в антитерористичній операції на сході України.

«Я вітаю особовий склад з нагоди 85-ї річниці. Я хочу подякувати кожному, хто присутній в цьому залі. Головні, кому б я хотів сьогодні подякувати – це курсанти. Ви  найбільша цінність цього навчального закладу і оцінку Академії дають саме по її випускникам. Від вас залежить майбутнє Національної гвардії України, майбутнє нашої країни і кожного її громадянина. Я бажаю вам успіхів і щоб у вашому офіцерському житті складалося все лише добре. Серед вас майбутні і генерали, і командувачі, і командири, проте, найважливіше, щоб ви ніколи не втрачали зв’язок зі своїм рідним навчальним закладом», - привітав присутніх міністр оборони генерал армії України Степан Полторак.

«Національна гвардія активно розвивається і разом з нею Академія. В стінах цього навчального закладу науково-педагогічний склад дає путівку в життя молодим офіцерам. Я хочу, щоб плідна робота, яку ви робите, продовжувалась і надалі, адже війська потребують ваших випускників. Я вітаю особовий склад Академії з річницею, а новому начальнику генерал-майору Сергію Соколовському  бажаю наснаги та впевненості у керівництві таким досвідченим колективом», - зазначив командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Зі словами привітання також виступили заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Під час урочистої частини були вручені державні та відомчі  нагороди науково-педагогічному складу Академії. З пісенним поздоровленням виступив академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling